Index / Careers & Work / Hoe om te gaan met een Nosy Boss

Share This Post

Careers & Work

Hoe om te gaan met een Nosy Boss

Een veelgehoorde klacht op de werkplek is het hebben van een nieuwsgierige baas. Als uw baas is overdreven bemoeizucht in uw dagelijkse werkzaamheden of persoonlijke leven, kan dat zeer belastend zijn. Echter, er zijn stappen die u kunt nemen om te g

AdvertisementEen veelgehoorde klacht op de werkplek is het hebben van een nieuwsgierige baas. Als uw baas is overdreven bemoeizucht in uw dagelijkse werkzaamheden of persoonlijke leven, kan dat zeer belastend zijn. Echter, er zijn stappen die u kunt nemen om te gaan met een nieuwsgierige baas.

Zorg ervoor dat uw baas heeft geen reden om nieuwsgierige over je werk te zijn. Als je consequent te laat of uw werk wordt gezien als hieronder normen, kan je baas recht in het zijn nieuwsgierig zijn. Als je sub-par werk is de boosdoener van je baas wordt nieuwsgierig, het beste wat je kunt doen is het verbeteren van uw werk op het punt dat je baas heeft vertrouwen in jou.

Herinner je baas dat u wilt dat uw persoonlijke leven te blijven prive, als je voelt dat hij wordt nieuwsgierig over dingen buiten de werkplek. Je baas kan denken dat hij is gewoon vriendelijk, maar u kunt het beschouwen als nieuwsgierig. Een eenvoudig verzoek te stoppen met vragen over uw persoonlijke leven kan alles wat nodig is om het probleem te beëindigen.

Vraag je baas voor een one-on-one vergadering als het probleem aanhoudt. In de vergadering, je gevoelens te uiten naar je baas op een professionele manier. Do not confronterend geworden. Integendeel, blijf kalm en bedaard terwijl u uw kant van het verhaal te geven. Als je baas geeft je reden voor de bemoeizucht, stappen ondernemen om deze redenen te overwinnen.

Herinner je baas als ze nieuwsgierig geworden. Nadat je je baas hebt geconfronteerd, je gevoelens te uiten als de baas weer bemoeit als je denkt dat het ongepast is. Als je het echte leven voorbeelden van de bemoeizucht kan geven, kan dat helpen om de cyclus te doorbreken.

Neem contact op met de afdeling personeelszaken of een andere executive in het bedrijf als het probleem onopgelost blijft. Bemiddeling van een derde partij kan helpen duidelijk de lucht en de problemen tussen jou en je baas op te lossen.

Share This Post