Index / Careers & Work / Hoe om te gaan met een bipolaire Boss of Medewerker

Share This Post

Careers & Work

Hoe om te gaan met een bipolaire Boss of Medewerker

Werken met een baas of collega, die een bipolaire stoornis kan een uitdaging zijn, vooral als de aandoening is ongecontroleerde of slecht gecontroleerd of wanneer de persoon is zich niet bewust van een probleem heeft. Maak een poging om de stoornis t

AdvertisementWerken met een baas of collega, die een bipolaire stoornis kan een uitdaging zijn, vooral als de aandoening is ongecontroleerde of slecht gecontroleerd of wanneer de persoon is zich niet bewust van een probleem heeft. Maak een poging om de stoornis te begrijpen en accommodaties als nodig is, maar respectloos gedrag niet tolereren. Stel grenzen en bedenken een coping-strategie om u te helpen het gedrag van uw collega's te behandelen.

Over de Ziekte

Bipolaire stoornis wordt gekenmerkt door afwisselende periodes van depressie en manie, hoewel sommige mensen met een bipolaire stoornis ervaring zowel manie en depressie tijdens een episode, meldt de National Institute of Mental Health. Tijdens de manische fase, mensen worden overdreven enthousiast en energiek, en kunnen de neiging om plannen die onbereikbaar zijn te maken. Wanneer uw collega is depressief, kan hij het moeilijk vinden om projecten te voltooien of eindigen eenvoudige taken. Hij mag missen werk of niet reageren op uw verzoek om hulp of begeleiding. Tijdens de manische fase, zou hij zoveel energie dat hij zelden slaapt, wat een probleem kan zijn wanneer hij verwacht dat zijn werknemers of collega's op hetzelfde schema te volgen. Uw meestal zachtaardige collega kan geïrriteerd of agressief worden tijdens de manische fase.

Grenzen stellen

Beslis welke soorten gedrag dat je niet zal tolereren. Zo kunt u uw baas of collega opdat Hij u bellen op 2:00 vertellen alleen als er een noodgeval is, niet een geweldig idee te bespreken. Prikkelbaarheid kan een probleem tijdens zowel depressieve en manische fasen. Wanneer uw collega niet ervaart symptomen, start een discussie over wat u gaat doen als hij onbeleefd, argumentatieve of verbaal misbruik. Je zou de kamer te verlaten als hij begint het gedrag en pas terug te keren wanneer hij de controle over zijn emoties heeft herwonnen. Leg uit dat hoewel je begrijpen dat hij moeite heeft met het beheersen van zijn emoties op keer, zult u niet zijn gedrag tolereren omdat het uw stress niveau verhoogt.

Voorkom problemen

Als je hebt gewerkt met je collega voor enige tijd, kunt u waarschijnlijk ter plaatse tekenen van het naderende problemen. Een paar coping-strategie├źn kunnen u helpen voorkomen dat gevangen in de problemen van je collega. Bijvoorbeeld, als je werkt aan een gezamenlijk probleem en u merkt dat uw collega is lusteloos en heeft gemiste deadlines, zou je elke dag in te checken met hem en hem te herinneren aan de volgende stappen. Als je baas mist vaak werk toen depressief en is niet beschikbaar om te bespreken of goed te keuren tijdgevoelige projecten, toestemming vragen om beslissingen te nemen als hij niet beschikbaar is en te verduidelijken welke taken u kunt uitvoeren zonder zijn toestemming.

Hulp krijgen

Wanneer uw werk of geestelijke gezondheid te lijden als gevolg van de stress van het werken met uw collega's, is het tijd om hulp te zoeken - zowel voor u en uw collega. Praat met uw leidinggevende over uw zorgen over een collega en uitleggen hoe zijn acties invloed op uw prestaties. Als uw baas is het probleem, praat met zijn baas of de afdeling human resources. Hoewel het meestal niet een goed idee boven het hoofd van je supervisor om te gaan, wordt de actie gerechtvaardigd als zijn ziekte maakt hem niet in staat om voldoende, respectvolle begeleiding aan u en uw collega's. baas van je begeleider kan hem verwijzen naar hulp werknemer programma van de vennootschap of te overtuigen dat hij zijn arts of psychiater te praten.

Share This Post