Index / Careers & Work / Hoe om te gaan met een bevooroordeelde Boss

Share This Post

Careers & Work

Hoe om te gaan met een bevooroordeelde Boss

Workplace vertekening is niet beperkt tot discriminatie op grond van geslacht, ras of religie, maar het kan onder andere vooroordelen in al die groeten. Een bevooroordeeld baas kon zijn beslissingen baseren op de vraag of een persoon recente zwangers

Advertisement

Workplace vertekening is niet beperkt tot discriminatie op grond van geslacht, ras of religie, maar het kan onder andere vooroordelen in al die groeten. Een bevooroordeeld baas kon zijn beslissingen baseren op de vraag of een persoon recente zwangerschapsverlof heeft genomen, bijvoorbeeld. Bevooroordeeld bazen bieden voordelen voor de mensen die ze bevoordelen, terwijl andere medewerkers krijgen minder kansen en kunnen de slachtoffers van wrede humor. Zowel direct als op lange termijn aanpak effectief kan zijn in het omgaan met een bevooroordeelde baas.

Prive, Low-Key Chat

Soms, je baas niet eens gemerkt hebben dat ze de weergave van elementen van partijdigheid. Bias wordt vaak ingebakken in iemands karakter, zodat de baas mag niet in overweging genomen hebben hoe haar acties worden waargenomen. Haar vertekening kunnen onbedoeld zijn. Als je denkt dat dit het geval kan zijn, wachten op een kans om haar in prive te spreken of te vragen voor een korte afspraak. Vermelden dat u denkt dat haar gedrag blijkt soms elementen van partijdigheid, en geef voorbeelden. Ze kan uw observaties ter harte te nemen en te werken om het te elimineren uit haar gedrag.

Log Events

Wanneer u denkt dat uw baas demonstreert voorkeur voor u of een andere werknemer, meldt dit in een schriftelijke vorm. Onder meer de datum waarop het gedrag zich heeft voorgedaan, wat er gebeurd is en wat, als er iets, was een gevolg van de vooringenomenheid. Dit logboek kan belangrijk blijken wanneer je uiteindelijk je baas confronteren en kan ook worden gebruikt om de geloofwaardigheid te geven aan uw rapporten als u de zaak aanhangig maken met uw afdeling human resources.

Praat met Oversten

Je baas kan zich bewust zijn van het vooroordeel dat hij laten zien in de richting van bepaalde mensen en hebben geen moeite mee, maar andere, meer senior, leden van uw organisatie kan niet op dezelfde manier reageren. Als er een probleem blijft bestaan, zelfs nadat je hebt gesproken met je baas, of je gelooft niet direct met hem te praten is een verstandige keuze, hoofd van de ladder. Praat met human resources en zien wat ze kunnen doen over de situatie.

Laat zien dat Bias is niet aanvaardbaar

Bosses kan zich bewust zijn van hun bias, maar soms is dit niet genoeg. Sommige mensen gewoon niet een probleem zien met vooringenomenheid. Zo kan bijvoorbeeld een baas opmerking dat hij denkt dat je een goede werknemer bent ondanks het feit dat uit een etnische minderheid, en geloven dat hij je alleen maar prees. In deze situaties, rustig praten met je baas en uit te leggen dat zijn vooroordeel is niet geschikt of het compliment dat hij denkt dat het is. Leg uit hoe zulke vooroordelen kunnen mensen het gevoel.

Verzamel Ondersteuning

Als een baas is in haar vooroordelen rond een werkplek voor de hand liggende, is de kans groot dat anderen hebben opgemerkt, ook. Dit is vooral waarschijnlijk als haar bias ten opzichte van mensen van een bepaalde groep - bijvoorbeeld, oudere leden van het team. U kunt profiteren van dit door banding samen met andere betrokken collega's en degenen die het slachtoffer zijn van de bias zijn geweest. Ontmoeten met elkaar en beslissen wat te doen.

Share This Post