Index / Sport en fitness / Hoe om te dragen analyseren op Running Sneakers

Share This Post

Sport en fitness

Hoe om te dragen analyseren op Running Sneakers

Runners herhalen dezelfde bewegingen in hun oefening, meer nog dan de meeste andere sporten, waarbij de acties variëren. De slijtage patroon op schoenen een loper vertelt veel over stijl en techniek van de hardloper. Sportblessure artsen zullen vrage

AdvertisementRunners herhalen dezelfde bewegingen in hun oefening, meer nog dan de meeste andere sporten, waarbij de acties variëren. De slijtage patroon op schoenen een loper vertelt veel over stijl en techniek van de hardloper. Sportblessure artsen zullen vragen vaak om de schoenen van hun patiënten te zien op zoek naar aanwijzingen over de gezondheid van hun loopstijl te krijgen. Runners dragen hun schoenen gelijkmatig, aan de rand, de hiel en de voorvoet, of gewoon op de hiel.

Wat je nodig hebt

Loopschoenen

Controleer de schoen voor een gelijkmatige slijtage over de hiel en onder de bal van de voet, en voor lichte slijtage onder de grote teen. Runners World magazine zegt dat 80 procent van de lopers te laten zien dit slijtagepatroon. Zelfs slijtage duidt op een gezonde loopstijl en geen behoefte aan speciale hardloopschoenen. Indien de loper groter of zwaarder dan gemiddeld, podologen adviseren een schoen met meer stabiliteit dan de gemiddelde schoen.

Controleer de schoen slijtage langs de buitenrand en het bovendeel van de schoen. Lopers met slijtagepatronen langs de rand van de schoen zijn supinators of lopers die hun enkels naar binnen hoeft te rollen zoals ze lopen. Het gehele gewicht van het lichaam komt neer op de buitenrand van de schoen. Lopers die supineren plaats van pronate ontwikkelen stressfracturen. Zij hebben behoefte aan schoenen met extra padding dat er meer schokken op te vangen.

Controleer de schoen voor slijtage op de hiel, de bal van de voet en de grote teen. Een schoen met deze slijtage patroon wijst op een loper die niet de buitenkant van zijn voet niet gebruikt. De loper rolt zijn enkels te veel, zodat de binnenkant van de voet draagt ​​te veel van de lading. Ook als hij te veel rotatie in zijn heupen of knieën, zal zijn schoenen te dragen in dit patroon. Hij heeft een schoen met aanzienlijke steunzool, waarin mond- houden roteert teveel naar de binnenzijde van de voet.

Controleer de schoen voor slijtage van de hiel en de enige mid-zool. Lopers die over-pas, of strekken hun stride uit verder dan natuurlijk is, dragen hun schoenen neer op de hiel naar het midden van de zool met weinig slijtage rond de bal van de voet. Deze slijtage patroon geeft ook een loper die in de voorkant van haar lichaam loopt met haar voeten te ver. Lopers die de hiel dragen moeten door schoenen met extra hiel ondersteuning.

Share This Post