Index / Onderwijs / Hoe om te doen Parabool Vergelijkingen

Share This Post

Onderwijs

Hoe om te doen Parabool Vergelijkingen

Parabolen zijn de grafieken van kwadratische vergelijkingen, of vergelijkingen van de vorm y = ax2 + bx + c. In Algebra en in vele hoogste niveau wiskunde cursussen, moet u vertrouwd bent met het interpreteren en grafieken een parabool vergelijking z

Advertisement

Parabolen zijn de grafieken van kwadratische vergelijkingen, of vergelijkingen van de vorm y = ax2 + bx + c. In Algebra en in vele hoogste niveau wiskunde cursussen, moet u vertrouwd bent met het interpreteren en grafieken een parabool vergelijking zijn. Oefen met een aantal vergelijkingen voor je examen, zodat u in staat deze interpretaties vlot uit te voeren zijn!

Zoek de y-as van de parabool, of het punt waarop de parabool snijdt de y-as, door de x-waarde in de parabool vergelijking nul. Als uw vergelijking is y = x2 + 2x + 1, waarin x gelijk aan nul geeft (0,1).

Stel de functie gelijk is aan nul, de x-as zijn. Ons voorbeeld wordt 0 = x2 + 2x + 1. Factoring deze vergelijking geeft 0 = (x + 1) ^ 2, zodat de x-as is (-1,0).

Vind de top van de parabool, met de formule die de x-waarde van het hoekpunt gelijk aan b / 2a. In ons voorbeeld, de vertex wordt -2/2, of -1. Steek de x-waarde van de vertex terug in de vergelijking, te verkrijgen y = 1-2 + 1, en y = 0. Dus het hoekpunt eigenlijk hetzelfde als de x-as in dit voorbeeld: (-1,0).

Bepalen of u een punt aan beide zijden van het hoekpunt. Aangezien in dit voorbeeld, je alleen te vinden het punt op de rechterkant van de vertex, (0,1), sluit de punten aan de linkerkant van de vertex, zodat u kunt beginnen te schetsen van de parabool. Zo kan u de stekker in x = -2 en x = -3, om de punten (-2, 1) en vind (-3, 4).

Plot uw punten, op een vel ruitjespapier.

Share This Post