Index / Bedrijf / Hoe om te doen observationeel onderzoek Over Consumentengedrag

Share This Post

Bedrijf

Hoe om te doen observationeel onderzoek Over Consumentengedrag

Observationeel onderzoek wordt uitgevoerd met de geïnformeerde toestemming van de consument of in bepaalde gevallen zonder dat de consument zich bewust van de aanwezigheid van de onderzoeker. Het moet objectief gebeuren over een lange periode en op e

AdvertisementObservationeel onderzoek wordt uitgevoerd met de geïnformeerde toestemming van de consument of in bepaalde gevallen zonder dat de consument zich bewust van de aanwezigheid van de onderzoeker. Het moet objectief gebeuren over een lange periode en op een groot deel van de consumenten de kans bias of fouten te minimaliseren. Al het personeel in een organisatie, dat wil zeggen product ontwerpers, producenten en marketeers, moeten betrokkenen om het maximale voordeel halen uit observationeel onderzoek.

Kies voor de wegwerpcamera techniek of mystery shopper techniek om observationeel onderzoek uit te voeren. Wegwerp camera techniek zal u toelaten om videoband gedrag van de consument, terwijl ze met behulp van een bepaald product. Mystery shopper technieken zullen nuttig zijn om uit te vinden de kwaliteit en effectiviteit van een specifieke dienst te zijn.

Neem een ​​gestructureerde checklist met u met gegevens over gedrag en in acht te nemen als de tijd, plaats en instelling tijdens het uitvoeren van observationeel onderzoek. Noteer het consumentengedrag handmatig of elektronisch, zorg ervoor dat het gedrag van de consument in zijn geheel en niet kijken alleen in de gegeven context. Let op de consumentengedrag voorafgaand aan en na het gebruik van een product of dienst.

Kijk uit voor de gewone en meest voor de hand liggende gedrag, terwijl de consument is het gebruik van het product of dienst, met aandacht voor de setting en omstandigheden. Vaker wel dan niet, het is de meest fundamentele gedrag van de consument patronen die een aanwijzing voor de tekortkomingen of alternatieve vormen van gebruik van een bepaald product of dienst zal geven.

Verdiepen in de video-opnames en notities. Analyseer het consumentengedrag patroon en proberen om de reden voor is af te leiden. Nog andere manieren waarop de consument zou hebben gereageerd in de gegeven context. Dit opent nieuwe mogelijkheden in product design en de ontwikkeling die gunstig zijn voor zowel de consument als productontwerper of service provider zal blijken.

Benader de consument nadat je hem in de gaten. Lokken de reden voor zijn bepaald gedrag door het stellen van de juiste vragen. Je zult in staat zijn om de details die eerder uw aandacht zijn ontsnapt door het opvolgen van de passieve waarneming met actieve verhoor te bepalen.

Share This Post