Index / Cars / Hoe om te controleren voor Cooling System Lekken in een Nissan Altima

Share This Post

Cars

Hoe om te controleren voor Cooling System Lekken in een Nissan Altima

Om uw Nissan Altima in goede staat te houden, het uitvoeren van regelmatige controles voor koelsysteem lekkage is noodzakelijk. Tekenen van een daling van de koelvloeistof niveau kan ook wijzen op een mogelijk lek. Het vinden van lekken kunnen vroege

Advertisement

Om uw Nissan Altima in goede staat te houden, het uitvoeren van regelmatige controles voor koelsysteem lekkage is noodzakelijk. Tekenen van een daling van de koelvloeistof niveau kan ook wijzen op een mogelijk lek. Het vinden van lekken kunnen vroege uw Altima redden van oververhitting en de potentiële schade motor die daarmee gepaard gaat. Het onderzoeken van een koelsysteem heeft uitgebreide kennis van automonteurs niet nodig.

Wat je nodig hebt

Zaklamp

Koelmiddel

handschoenen

Tshirt met lange mouwen

Verplaats de Nissan Altima van zijn gebruikelijke parkeerplaats en het gebied te inspecteren eronder op tekenen van lekkage. Radiator koelvloeistof is helder van kleur, meestal groen, oranje, rood of andere heldere kleur, waardoor het gemakkelijk te herkennen. Zelfs indien er geen koelvloeistof aanwezig, nog steeds kan een koelsysteem lek, omdat de warmte van de motor de koelvloeistof kan verdampen voordat het de grond bereikt.

Open de kap, pak een zaklamp en controleer de gehele radiator op lekkage. Kijk onder de radiator, omdat het schade door rock en puin weg tijdens de normale werking kunnen houden. Controleer de radiator voor verkleuring en corrosie, aangezien dit een waarschijnlijke teken van lekkage.

Controleer de slangen die de radiator aan de motor en de motor de verwarmingskern sluiten. Controleer of er geen uitpuilende, kraken en splitsen op de slangen. Kijk voor verse koelvloeistof, corrosie of verkleuring rond deze gebieden.

Test de aansluitklemmen dat de slangen aansluiten op het koelsysteem. Deze verbindingen kunnen losraken als gevolg van trillingen van de motor en ook leiden tot lekkages.

Controleer de Nissan Altima de waterpomp en de pakking op mogelijke lekken. De pomp is achter de motorventilator en de pakking stelt de verbinding tussen de pomp en het motorblok. Bestudeer deze auto-onderdelen voor verse lekkages, verkleuring of corrosie.

Verwijder de radiateurdop en voeg verse koelvloeistof. Tik op de radiator aan de buitentemperatuur te controleren voordat u de radiator dop te verwijderen. Draai de radiateurdop één omwenteling naar elke interne druk te verlichten, stap weg, wacht een minuut en neem dan de radiateurdop helemaal uit.

Zet de motor van de Nissan Altima met ingesteld op hoge kachel. Laat het lopen voor ongeveer 15 minuten. Schakel de motor en controleer de slangen, waterpomp, pakking afdichting en radiator op lekkage nog een keer. Als u nog steeds niet het lek is het waarschijnlijk een interne een te vinden en je moet overleggen met een koelsysteem specialist voor verdere diagnostiek.

Hints

Wanneer je werkt met koelvloeistof, draag handschoenen en een shirt met lange mouwen om je huid te beschermen.

Wees uiterst voorzichtig bij het werken met koelvloeistof, want het is zeer giftig voor mensen en huisdieren.

Share This Post