Index / Cars / Hoe om te controleren of de Piston & Ringen zijn slecht op een Dirt Bike

Share This Post

Cars

Hoe om te controleren of de Piston & Ringen zijn slecht op een Dirt Bike

Dirt bikes, die meestal tweetakt ontwerpen, met een aantal viertaktmotoren af ​​en toe gebruikt, neem een ​​beukende tijdens een reguliere rit of uitgebreid uitje. De zuiger en zuigerveren hebben de taak van het houden van de verbranding druk strak m

AdvertisementDirt bikes, die meestal tweetakt ontwerpen, met een aantal viertaktmotoren af ​​en toe gebruikt, neem een ​​beukende tijdens een reguliere rit of uitgebreid uitje. De zuiger en zuigerveren hebben de taak van het houden van de verbranding druk strak met geen lekken. Extreme temperaturen, mager carburateur overhaast motor warm-ups en gebrek aan schoon smeerolie kunnen allemaal bijdragen aan zuiger en de ring mislukking. Het vangen van een compressie probleem vroeg kan later afweren zeer dure motor te repareren. Versmalling zuiger en ring defecten vereist een paar stappen en een aantal speciale gereedschappen.

Wat je nodig hebt

handmatige fiets eigenaar

Socket set

houten plug

compressiemeter

Manometer (handpomp)

Plaats de crossmotor op zijn nut kickstand, als die er is. Zo niet, dan zal de reguliere kickstand doen. Start de motor en laat het een looptijd van vijf tot tien minuten bij stationair draaien. Gebruik de gashendel om de toeren te verhogen totdat u een snelle gedurende een minuut of zo hebt bereikt, dan rev de motor een paar keer.

Luister naar een gedempte bel geluid uit de cilinderkop elke keer dat de zuiger vuren. Zo'n geluid punten zuiger klap, wat betekent dat de zuiger rok heeft gedragen en klappen tegen de cilinderwand. Een staaf klop klinkt meer metallic en luider dan zuiger klap.

Kijk naar de toestand van de uitlaat, terwijl revving de motor. Een normale tweetaktmotor zullen sommige wit of witachtig grijze emissie vertonen. Als de uitlaat ziet er overdreven dik en de toeren produceert overvloedige wolken van witte rook, samen met een verbrande-olie geur, geeft dit aan overmatig olieverbruik die het gevolg zijn van versleten zuigerveren zou kunnen zijn. Trek de olie carter peilstok voor een vier-takt motor. Als de olie lijkt uitgedund en geuren van gas, het geeft aan brandstof is tussen de zuigerveren voorbij en ging de carter.

Draai de gastank petcock klep naar de "off" positie. Activeer de ontsteking cut-off switch. Gebruik een stopcontact los te maken en verwijder de gastank bevestigingsbouten. Verwijder de brandstof slang uit het gas tank. Trek de tank van het frame. Trek de bougiekabel van de bougie tip, en richt deze weg van de plug gat. Gebruik een stopcontact los te maken en verwijder de bougie. Steek een compressiemeter schroef-in adapter in de bougie gat. Schop de manuele starter een paar keer.

Lees de compressie psi (pounds per vierkante inch) op de compressiemeter. Raadpleeg de handleiding van de eigenaar voor de opgegeven psi uw fiets nodig heeft. Over het algemeen zijn de meeste high-compressie crossmotor motoren vereisen 125-150 psi, met een aantal zo hoog als 170 psi. Een daling van meer dan 30 psi onder de specificaties van uw handleiding geeft onvoldoende compressie. Toch zal een verbrande klep een dergelijke lezing geven, maar vertonen ook een merkbare motor miss. Geen miss en een lage punten psi lezing gedragen ringen.

Schroef de compressiemeter van de bougie gat. Plaats een houten plug in de bougie hole.Turn de motor met de hand door op de kickstarter hendel totdat de plug schuift op naar de hoogste stand, die top-dead-center aangeeft. Verwijder de plug. Plaats een handpomp manometer slang in de bougie cilinder. Schroef deze in met de meegeleverde adapter. Pomp de druk tot 80 tot 90 psi.

Denk aan de hoogste meting, afhankelijk van welke psi u beslist op. Let op de meter gedurende enkele minuten. Als de psi zakt meer dan 30 procent psi in 4-5 minuten, heb je een compressie standaard. Om een ​​beperking van versleten zuigerveren, luisteren naar de lucht ontsnappen uit de adempauze vent of PCV locatie. Lucht ontsnapt uit de carburateur keel of uitlaat zal niet versleten zuigers of ringen.

Share This Post