Index / Cars / Hoe om te controleren een Radiator voor lekken

Share This Post

Cars

Hoe om te controleren een Radiator voor lekken

Er zijn twee types of samenstellingen radiatoren in voertuigen vandaag: het volledig metalen radiator, in voertuigen die vanaf de conceptie, en het samengestelde radiator, die de plaats is gekomen grotendeels. Het heeft kunststof tanks aan de zijkant

Advertisement

Er zijn twee types of samenstellingen radiatoren in voertuigen vandaag: het volledig metalen radiator, in voertuigen die vanaf de conceptie, en het samengestelde radiator, die de plaats is gekomen grotendeels. Het heeft kunststof tanks aan de zijkanten en een aluminium kern. De zijkanten en de kern worden bij elkaar gehouden met een rimpel werkwijze. Het grootste probleem is dat ze gemakkelijk barsten. De scheuren vertonen meestal op de bovenste plastic tank die de beide tanks overspant. De scheuren opdagen om de ene of de andere door de radiator dop, of door de plooien aan de zijkanten.

Wat je nodig hebt

Koelvloeistof systeemdruk tester

Til de kap op het voertuig en zorg ervoor dat de motor koud is. Verwijder de radiateurdop. Vul de radiateur met water zoveel mogelijk. Dit maakt het gemakkelijker om pompdruk in de radiator met de verminderde vrije ruimte.

Bevestig de koelvloeistof druk tester op de radiator dop opening en draai de greep om het neer te scherpen, zodat het is lekvrij. Pomp de druk tester en kijk naar de manometer op. Oppompen tot 15 pond - niet hoger, aangezien de radiator met meer druk kan barsten.

Controleer de radiator aan alle kanten en onder voor het lek. Als er geen lek is gevonden, controleert de waterpomp, alle slangen, het inlaatspruitstuk, de verwarming kern aanslag op de firewall en de bevriezing pluggen. Controleer het gasklephuis als het wordt verwarmd.

Controleer onder het voertuig. Als water wordt gezien daalt vanaf de voorkant onderkant van de transmissie, worden de achterste bevriezen pluggen tussen de motor en de transmissie lekt.

Repareren als dat nodig is. Pomp de druk tester up nog een keer na de reparatie om te verifiëren dat het was een goede oplossing. Als er geen lekken worden gevonden, controleert u de radiator cap voor een slechte rubber pakking en de veer voor spanning. Vervang indien beschadigd of defect.

Share This Post