Index / Cars / Hoe om te controleren de Tire Pressure Sensors

Share This Post

Cars

Hoe om te controleren de Tire Pressure Sensors

Bandendruk sensoren werken met het bandenspanningscontrolesysteem op veel personenauto's. Deze sensoren geven de bestuurder de PSI (pounds per square inch) druk in elke band door het weergeven van de waarden op het instrumentenpaneel van het voertuig

AdvertisementBandendruk sensoren werken met het bandenspanningscontrolesysteem op veel personenauto's. Deze sensoren geven de bestuurder de PSI (pounds per square inch) druk in elke band door het weergeven van de waarden op het instrumentenpaneel van het voertuig. Er zijn een paar manieren om het systeem te controleren. Ten eerste kan het systeem worden digitaal gecontroleerd door naar de waarden op het elektronische display. Ten tweede kan het systeem worden gecontroleerd door het verwijderen van de band en het controleren van de elektronische klepsteel.

Wat je nodig hebt

band meter

Luchtcompressor

Lug moersleutel

krik

Tang

Koevoet

Controle van de sensoren Visueel

Zet het voertuig door de sleutel in het contactslot. Hierdoor kan de bandenspanning monitoringsysteem om te beginnen en onmiddellijk te lezen druk elke band.

Selecteer de optie om de bandspanningsindicatoren zien op het dashboard. Als de PSI cijfers overeenkomen met de juiste hoeveelheid van de PSI in elke band, worden de sensoren goed werken. Als de bandenspanning bewakingssysteem lampje brandt, moeten de banden worden gecontroleerd.

Verwijder de ventieldopjes van elke band door ze tegen de klok in draaien. Controleer elke band met de hand met behulp van de band meter. PSI Een band moet worden opgepompt tot de juiste hoeveelheid, die staat vermeld op de zijkant van de band of in de handleiding van het voertuig.

Vul elke band met de juiste hoeveelheid lucht de compressor. Controleer regelmatig de PSI met behulp van de band meter. Schroef op elke klep cap.

Rijden de auto rond het blok. Hierdoor kan de bandenspanningscontrolesysteem te herberekenen. Het systeem moet de juiste hoeveelheid lucht weer te geven in elke band.

Het verwijderen van de Tire Pressure Sensors

Plaats de lug moer sleutel op elke lug moer van het wiel wordt verwijderd. Druk op de lug moer sleutel naar beneden met behulp van uw voet aan elke lug moer van het wiel los te maken. Laat de wielmoeren niet uit het wiel totdat de auto wordt opgekrikt. Doe dit voordat opkrikken van de auto tot aan het wiel van draaiende te houden terwijl in de lucht zweven.

Plaats de krik onder het chassis van het voertuig, die het dichtst bij het wiel wordt verwijderd. Jack de auto genoeg om het wiel te verwijderen. Draai de wielmoeren met de hand en leg ze aan de kant voor toekomstig gebruik. Verwijder het wiel van het voertuig. Rol het wiel om een ​​werkbank of het gebied waar de band kan worden verwijderd.

Verwijder de band steel ventieldopje door deze linksom te draaien. Op het midden van het ventiel naar beneden om de band te laten leeglopen. Schroef de bout met de tang als er één die de bandenspanningssensor plaats. Deze bout moet worden verwijderd om de klep te trekken vanaf de binnenkant van de band te beschadigen het systeem.

Verwijder de band van de velg met het breekijzer. Breng het wiel om een ​​automonteur als de band niet gemakkelijk kan worden verwijderd.

Trek de bandenspanningssensor van de binnenkant van de band. Controleer de sensor te zien of het is gebarsten of beschadigd. Vervang de sensor als het beschadigd is. Bandenspanning sensoren kunnen worden gekocht bij de dealer van het voertuig of bij een auto-onderdelen retailer.

Hints

Controleer de banden met de hand tijdens koud weer. Bandspanningsindicatoren soms niet goed bij koud weer werken.

Jack het voertuig op een vlakke ondergrond om de aansluiting te voorkomen glijden uit onder het voertuig.

Share This Post