Index / Cars / Hoe om te controleren de Engine Licht op een Subaru Legacy

Share This Post

Cars

Hoe om te controleren de Engine Licht op een Subaru Legacy

De Subaru Legacy is altijd een betrouwbare auto geweest, maar zelfs de beste auto's hebben problemen. Wanneer de check engine licht (CEL) gaat branden, kan het een reden tot bezorgdheid. De CEL geeft aan dat er iets mis is met uw auto, in het bijzond

AdvertisementDe Subaru Legacy is altijd een betrouwbare auto geweest, maar zelfs de beste auto's hebben problemen. Wanneer de check engine licht (CEL) gaat branden, kan het een reden tot bezorgdheid. De CEL geeft aan dat er iets mis is met uw auto, in het bijzonder de emissies systeem. Het probleem kan zo simpel zijn als een losse tankdop te zijn, of het kan iets meer serieus. Subaru Legacy CEL codes vallen in twee categorieën. OBD-I is het systeem dat gebruikt wordt voor 1996 en OBD-II is de CEL systeem dat is gebruikt sindsdien.

Wat je nodig hebt

Pen

Papier

Jaar-specifieke service manual

OBD-II code scanner

1995 en ouder (OBD-I)

Verwijder het onderste dashboard. Het paneel loopt van de onderkant van het stuur in de richting van uw gas- en rempedalen. Het moet gewoon knallen.

Zoek de twee paren losgekoppeld draden. Een paar is smal en zwart, en het andere paar heeft een brede groene connectors.

Sluit de zwarte draden. Zet het contact op "ON", maar niet de auto te starten.

Neem uw CEL knippert. Er zal een combinatie van aanhoudende flitsen en snelle flitsen zijn. Het aantal aanhoudende knipperen is het eerste cijfer van uw CEL code, en het aantal snelle flitsen is het tweede cijfer van uw CEL code. Bijvoorbeeld, drie aanhoudende knippert gevolgd door drie snelle flitsen code 33 zijn.

Controleer uw ontcijferd CEL code met je jaar-specifieke service manual te vinden wat de code betekent.

1996 en nieuwer (OBD-II)

Verwijder het onderste dashboard panel dat is onder het stuur aan de kant van de bestuurder.

Zoek de diagnose-aansluitkabel. De kabel zal niet worden aangesloten op alles en de stekker moet de een op uw OBD-II-scanner te lijken.

Sluit uw scanner in de diagnostische kabel. Zet het contact op "ON", maar niet uw auto te starten.

Lees de code op de scanner. Cross-reference de code met uw jaar-specifieke dienst handleiding om het probleem te identificeren.

Hints

Als u niet uw eigen OBD-II-scanner hebt, neem je Legacy om een ​​auto-onderdelen winkel, die meestal uw CEL controleert gratis. Echter, de meeste auto-onderdelen winkels niet controleren een OBD-I CEL.

Wees altijd voorzichtig bij het werken met de draden in uw Subaru Legacy. Zorg ervoor dat de draden te verlaten in dezelfde staat als toen u begon om elektrische problemen te voorkomen.

Share This Post