Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe om te controleren A / C Compressor Motor & Starter Capacitor

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe om te controleren A / C Compressor Motor & Starter Capacitor

Test de motor en start condensatoren die worden gebruikt door een airconditioning (A / C) compressor als u problemen ondervindt het inschakelen van het apparaat of u uitgeschakeld problemen. In het algemeen, condensatoren slaan energie later gebruikt

AdvertisementTest de motor en start condensatoren die worden gebruikt door een airconditioning (A / C) compressor als u problemen ondervindt het inschakelen van het apparaat of u uitgeschakeld problemen. In het algemeen, condensatoren slaan energie later gebruikt worden elektrische toestellen. In het geval van een A / C-eenheid, de startcondensator geeft de compressormotor voldoende energie aan het draaien. De motorcondensator voert energie naar de motor tijdens bedrijf. U kunt de capaciteit (in microfarad) van elke condensator jezelf uit te vinden of vervangende onderdelen nodig zijn te testen.

Wat je nodig hebt

schroevedraaier

Digitale multimeter

Schakel de A / C-eenheid en trek het netsnoer eruit. Open de A / C unit behuizing met een schroevendraaier.

Trek beide draden verbinden met de condensatoren. Maak de motor en start condensator van de compressormotor met een schroevendraaier. Elk van deze is cilindrisch van vorm en ongeveer 3,0 inches lang. De start condensator lichamelijk grootste van de twee condensatoren.

Noteer de capaciteit (in microfarad) gegeven op elke condensator. De microfarad eenheid wordt aangeduid met de lagere Griekse letter "mu" gevolgd door de letter "F." De kleine Griekse letter 'mu "lijkt op de letter" u. "

Zet de digitale multimeter en zet de meting draaiknop om de microfarad capaciteit setting. Sluit de rode draad van de multimeter in de positieve aansluiting van de multimeter. Steek de zwarte draad van de multimeter in de negatieve aansluiting van de multimeter. Op sommige modellen de negatieve poort wordt de "gewone".

Raak de rode draad en de zwarte draad met de positieve en negatieve aansluitingen van de start condensator, respectievelijk. Als de lezing over de multimeter verschilt van de start condensator opgegeven waarde, vervangen.

Sluit de rode draad van de multimeter met de positieve klem van de motor condensator. Sluit de zwarte draad van de multimeter met de negatieve pool van de motor condensator. Let op de microfarad lezing over de multimeter. Vervang de motor condensator als de gemeten waarde afwijkt van die opgegeven.

Hints

Een microfarad is gelijk aan een miljoenste van een enkele Farad. Dit is de meest voorkomende capaciteitseenheid.

Share This Post