Index / tech / Hoe om te bewegen in Blender

Share This Post

tech

Hoe om te bewegen in Blender

Blender is een programma waarmee je 3D-objecten, scènes en animaties kunt maken. Om deze resultaten te produceren, echter, moet je eerst weten hoe zich vrij binnen de Blender omgeving te verplaatsen. Dit omvat niet alleen het navigeren Blender 3D wer

Advertisement

Blender is een programma waarmee je 3D-objecten, scènes en animaties kunt maken. Om deze resultaten te produceren, echter, moet je eerst weten hoe zich vrij binnen de Blender omgeving te verplaatsen. Dit omvat niet alleen het navigeren Blender 3D werkplek, maar ook verplaatsen en manipuleren van objecten binnen Blender. Wanneer je Blender opent, het programma genereert een kubus in het midden van de werkruimte standaard. Deze eenvoudige Blender omgeving is geschikt voor het leren van deze essentiële opdrachten.

Wat je nodig hebt

3-knops muis

Bewegen in Blender

Begin Blender door te klikken op "Start" te typen "blender" in de zoekbalk aan de onderkant van het menu en vervolgens te klikken op de "Blender.exe" resultaat dat verschijnt.

Klik binnen het 3D-werkruimte wanneer het programma veel te object te activeren. In- en uitzoomen door het rollen van de middelste muisknop.

Baan rond de standaard kubus die is gelegen in het centrum van de werkruimte door het indrukken en vasthouden van de middelste muisknop en de muis te bewegen.

Verplaatsen van een object in Blender

Klik op de standaard kubus en druk op de toets "G".

Sleep de kubus naar een nieuwe locatie door het bewegen van de muis.

Leg de kubus op de nieuwe locatie door opnieuw op de toets "G".

Hints

U kunt op "Shift" en "Alt" tijdens het scrollen de middelste muisknop om vrij in de X-as te verplaatsen. Om dezelfde beweging op de Y-as uit te voeren, gebruikt u de "2" en "8" te vinden op numerieke toetsenblok van uw toetsenbord.

Share This Post