Index / Gezondheid / Hoe om te bepalen Hydrocephalus Levensverwachting

Share This Post

Gezondheid

Hoe om te bepalen Hydrocephalus Levensverwachting

Hydrocephalus verwijst naar een overmaat ophoping van cerebrospinale vloeistof (CSF) in de ventrikels van de hersenen die kan leiden tot een abnormale drukverhoging in het hoofd. Deze aandoening kan aanwezig zijn bij de geboorte (aangeboren waterhoof

AdvertisementHydrocephalus verwijst naar een overmaat ophoping van cerebrospinale vloeistof (CSF) in de ventrikels van de hersenen die kan leiden tot een abnormale drukverhoging in het hoofd. Deze aandoening kan aanwezig zijn bij de geboorte (aangeboren waterhoofd) of kan op elke leeftijd voorkomen (overgenomen hydrocefalie) als gevolg van een aantal gezondheidsproblemen (zoals de hersenen infecties en tumoren) en ernstige trauma of een bloeding aan het hoofd. Prominent uitbreiding in de omtrek van het hoofd is een van de zichtbare tekenen van waterhoofd bij zuigelingen; afgezien van veranderingen in de gelaatstrekken. Voor oudere kinderen en volwassenen, de symptomen zijn ernstige hoofdpijn, misselijkheid en braken, duizeligheid, wazig zien, cognitieve stoornissen, moeite met evenwicht en wandelen, naar beneden blik en de algehele zwakte. Hier zijn een aantal manieren over hoe de levensverwachting van patiënten met een waterhoofd te bepalen.

Kennis te nemen van hoe vroeg werd waterhoofd gediagnosticeerd. De snelheid van de diagnose mate beïnvloedt het succes van de behandeling. Hoe eerder hydrocephalus wordt vastgesteld hoe beter de kans op het identificeren van de oorzaak. En het eerder de oorzaak is geïdentificeerd, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling die kan leiden tot een langere levensduur.

Houd rekening met de ernst van de zaak. Als hydrocephalus vooraf vroeg bij de geboorte wordt weergegeven, dan is er een grote kans dat het kan leiden tot lichamelijke beperkingen en kunnen een kortere tijdspanne van leven te hebben als er schade aan de hersenen is dat ernstig. Als het niet zo ernstig bij de geboorte kan het kind levensduur waarschijnlijk dicht bij de normale, maar alleen mogelijk als de juiste behandeling wordt toegepast.

Let op de tijdigheid en effectiviteit van de behandeling. Symptomen van waterhoofd krijgen meestal erger in de tijd als ze onbehandeld blijven. Dus hoe eerder hydrocephalus wordt beheerd, hoe groter de mogelijkheid van een veelbelovend resultaat. Toediening van shunt-systeem is een van de manieren om de behandeling waterhoofd. Dit nuttig methode leidt de stroom van CSF verwijderd uit de hersenen, het bijhouden van de intracraniële druk binnen de normale grenzen. Zodra deze shunt wordt toegediend, zal het helpen verlengen de levensduur van de patiënt. Het duurt meestal ongeveer 10 jaar als zijn functie lijkt goed worden vastgesteld. Maar in sommige gevallen zal het uiteindelijk mislukken en kunnen slechts voor ongeveer 5 minuten. Toepassing van een ander type behandeling zogenaamde endoscopische derde ventriculostomie kunnen ook worden aanbevolen voor hydrocephalus. Het omvat het maken van een gaatje in de bodem van het derde ventrikel in nieuw doorgang voor het CB stromen creëren. De reactie van patiënten tegen dit soort behandeling varieert. Sommigen kunnen drastisch verbeteren, terwijl andere gevallen ernstig kan worden na een paar maanden.

Let op als ernstige complicaties begint te ontwikkelen. Dit wordt beschouwd als een noodgeval. Patiënten met shunt systeem complicaties ervan zoals storingen infectie of obstructie ondervinden. In de meeste gevallen kunnen deze problemen goed worden beheerd. Maar als vanzelfsprekend, kan dit leiden tot ernstige en levensbedreigende situaties die het leven van de patiënt verkorten. Wanneer complicaties zoals ademstilstand of bloeding aanwezig is, het vooruitzicht van herstel is afhankelijk van de ernst van het letsel in plaats van de hydrocephalus zelf. Als de behandeling succesvol is en de hersenen normaal lijkt te functioneren, dan zal de patiënt een langere levensduur hebben, vergeleken met die van zwaar beschadigde hersenen.

Hints

Als uw kind of familielid lijdt aan een waterhoofd, zorg ervoor dat constant bezoek aan de arts wordt gedaan om zijn / haar conditie te werken.

Als complicaties betreffende Shuntsysteem begint te ontwikkelen, breng de patiënt naar de arts. Vroege het beheer van het probleem zorgt voor een betere kans op herstel.

Share This Post