Index / Cars / Hoe om te bepalen GMC Gear Ratio

Share This Post

Cars

Hoe om te bepalen GMC Gear Ratio

De overbrengingsverhouding van een voertuig bepaalt of het voertuig meer low end-energie of hoge eindsnelheid zal hebben. Een voertuig dat een lagere versnelling heeft in het achterdifferentieel meestal krijgt minder brandstof kilometers, terwijl een

Advertisement

De overbrengingsverhouding van een voertuig bepaalt of het voertuig meer low end-energie of hoge eindsnelheid zal hebben. Een voertuig dat een lagere versnelling heeft in het achterdifferentieel meestal krijgt minder brandstof kilometers, terwijl een voertuig met hogere versnellingen hebben de neiging om beter brandstofverbruik te krijgen, omdat de motor draait minder toeren per minuut. Hoe lager de overbrengingsverhouding nummer hoe hoger de overbrengingsverhouding. De meeste fabrikanten stemmen hun voertuigen voor maximale prestaties en kilometerstand. Om de overbrengingsverhouding van een GMC of een voertuig de taak wordt op dezelfde manier tot stand gebracht te bepalen.

Wat je nodig hebt

Veiligheidsbril

krik

4 jack stands

4 wheel blokken

2 griptang klemmen

Draad kleerhanger

Markeerstift

Rolmaat

klem roestvrij stalen buis

4 voeten van de 16-gauge gele elektrische draad

Verhoog de Vehcile

Parkeer het voertuig op een vlakke ondergrond. Plaats twee wielblokken, één aan de voorzijde van elk voorwiel.

Plaats een vloer jack in het centrum van het achterdifferentieel en de achterwielen verhogen van de grond.

Stel twee wielblokken, één aan de achterkant van elk voorwiel, zorgen voor een voertuig kan bewegen.

Spot twee kriksteunen, één bij elk wiel, onder de achteras buizen.

Het bepalen van de Gear Ratio

Wikkel een dunne, flexibele meetlint rond de aandrijfas buis in de buurt van de achterzijde juk. Nauwkeurig de omtrek van de schacht. Noteer de meting.

Klem een ​​stukje kleerhanger draad aan elk van de overige twee steunpoten te gebruiken als een aanwijzer. Gebruik een steunpoot als een pointer geplaatst naast de achterband. Maak een corresponderende markering op de zijkant van de band die exact uitgelijnd met de draad aanwijzer op de steunpoot. De wijzer is nodig om nauwkeurig vast te leggen precies één rotatie van het wiel.

Klem het einde van de 16-gauge gele elektrische draad vast aan de aandrijfas met een slangklem de 6 uur 'of 09:00 op de as rond. Buig en trek de gele draad naar beneden loodrecht op, zodat de aandrijfas de draad zal worden opgesteld wanneer de as draait.

Markeer de gele draad, met een permanent marker, waar het vandaan komt van onder de slangklem - dit zal het uitgangspunt zijn. Spot de andere steunpoot naast de aandrijfas met de draad wijzer direct gericht op het startpunt markering op de draad.

Draai de sleutel op, net genoeg om het wiel te ontgrendelen en zet de schakelhendel in neutraal, zodat de aandrijfas kan worden gedraaid.

Draai de aandrijfas in de richting waarin de gele draad slingert zich loodrecht op de as als een lier kabel op een lier. Houd de draad strak en de wikkels vast aan elkaar.

Stop met het draaien van de aandrijfas wanneer het wiel draait precies één beurt. Maak een merkteken op de laatste wrap van de gele draad die uitgelijnd met de aanwijzer op de steunpoot in de buurt van de aandrijfas - dit zal het einde merk.

Schroef de slangklem van de aandrijfas. Verwijder de gele draad en meet de afstand nauwkeurig tussen merkteken van de startlijn en het einde teken.

Verdeel de lengte van de gele draad in inches van de lengte van de aandrijfas omtrek in inches; dat cijfer is de overbrengingsverhouding.

Bijvoorbeeld: De draad gemeten 42,375 inches. De omtrek van de aandrijfas gemeten 10,625 inches.

Verdeel 42,375 van 10,625-inch en het is gelijk aan 3,988. Afgerond het maakt een 3,99 overbrengingsverhouding, wat betekent dat de aandrijfas wordt 3,99 keer voor elke draai van het wiel.

Verwijder de gereedschappen onder het voertuig en de assteunen onder de achteras buizen. Laat het voertuig weer op de grond.

Hints

Meet niet de aandrijfas omtrek over de gelaste gebied van de aandrijfas.

Gele elektrische draad werkt het beste om de merken te zien.

Gebruik een kleine sleutelhanger-type meetlint, omdat ze zijn flexibel en nauwkeuriger om de aandrijfas omtrek te meten.

Bij het wikkelen van de draad op de dirveshaft, hoeft de draad over de top van de draad niet wind; eerder, moet elke wrap naast elkaar zijn.

De overbrengingsverhouding kan ook worden berekend door het aantal Tanden kroonwiel te delen door het aantal rondsel tanden. Dit vereist toegang tot de eigenlijke tandwielen.

De aanwijzer nabij het wiel moet op een lijn met de markering op de band, terwijl de aanwijzer nabij de aandrijfas samenvalt met de start markering op de draad vastgeklemd aan de aandrijfas voor het roteren van de schacht.

Draag oogbescherming bij het werken op of rond een voertuig

Draai de sleutel slechts genoeg om het wiel te openen - niet crank of start het voertuig.

Blijf uit de buurt van de wielen bij het plaatsen assteunen onder het voertuig.

Share This Post