Index / Relaties & Family / Hoe om te beoordelen of een bejaarde ouder Alone moeten leven

Share This Post

Relaties & Family

Hoe om te beoordelen of een bejaarde ouder Alone moeten leven

Een gevoel van zelfredzaamheid en zelfstandigheid even belangrijk is voor de ouderen als voor mensen in eerdere stadia van het leven. Maar terwijl de meeste mensen de voorkeur aan zelfstandig te blijven zo lang mogelijk, kwesties zoals fysieke veilig

AdvertisementEen gevoel van zelfredzaamheid en zelfstandigheid even belangrijk is voor de ouderen als voor mensen in eerdere stadia van het leven. Maar terwijl de meeste mensen de voorkeur aan zelfstandig te blijven zo lang mogelijk, kwesties zoals fysieke veiligheid, mogelijk isolatie, mobiliteit en gezondheid overwegingen moet rekening worden gehouden met de capaciteit van een individu voor zelfstandig leven te bepalen. Deze kwesties moeten zorgvuldig tijdens het besluitvormingsproces worden onderzocht, omdat emotionele factoren vaak zwaarder wegen dan de objectiviteit tot een ongeval of andere hulpdiensten zorgt voor een crisis, volgens AgingCare.com editor Marlo Solitto.

Gezondheid en veiligheid

Misschien wel de meest kritische factoren te overwegen bij het bepalen of een bejaarde persoon die alleen zou moeten leven zijn van de persoon huidige niveau van de gezondheid en de kans op blijvende gezondheid en veiligheid in de woning. Wanneer een ouder wordende mens welzijn afhankelijk bijhouden van een ingewikkelde lijst van geneesmiddelen, bijvoorbeeld, haar vermogen bij te houden die lijst worden onderzocht. In staat zijn om te winkelen voor te bereiden voedzame maaltijden is een belangrijk onderdeel van zelfzorg, en zo is het vermogen om te zorgen voor de dagelijkse hygiëne. De aanwezigheid van trappen en andere potentiële gevaren moeten worden meegenomen in de beoordeling, samen met het vermogen de ouderentoeslag dergelijke belemmeringen navigeren veilig op zichzelf. Vaak eenvoudige woningaanpassingen, zoals de installatie van de handgrepen en de nooduitgangen en rommel te verwijderen van het huis, kan verdere onafhankelijke wonen mogelijk, volgens InsideElderCare.com.

Mental Acuity

Op het eerste gezicht, kan het een uitdaging om onderscheid te maken tussen normale vergeetachtigheid en dementie. De eerste is het onwaarschijnlijk dat grote problemen veroorzaken voor een bejaarde persoon die alleen wonen, maar de laatste kan leiden tot ernstige, zelfs levensbedreigende, consequenties. Gelukkig, eenvoudige waarnemingen zoals het zoeken in de mailbox van de persoon, de behandeling van de inhoud koelkast of het inspecteren van het fornuis kan belangrijke aanwijzingen om te helpen met deze kritische evaluatie te bieden, zegt de senior zorg website Caring.com. Stapels ongeopende mail kan een verwaarlozing van persoonlijke, financiële en zakelijke aangelegenheden te geven, terwijl een koelkast vol verwend, verlopen of drastisch overstocked etenswaren kunnen wijzen op ernstige geheugenverlies. Schroeiplekken op een kookplaat, ontladen brandblussers of verbrand potten en pannen kunnen aangeven dat vergeten en verlaten koken heeft al geleid tot potentieel gevaarlijke keuken branden.

Mobiliteit en Bereikbaarheid

De mogelijkheid om rond veilig te krijgen en gemakkelijk zowel binnen als buiten het huis is een cruciaal onderdeel van alleen wonen. De behoefte aan een rolstoel of rollator moet de mogelijkheid van zelfstandig wonen niet ontkennen voor een ouder familielid, maar de thuisomgeving moet zorgvuldig worden geëvalueerd, zodat eventuele problemen met de veiligheid en toegankelijkheid kan worden gecorrigeerd. Oudere bestuurders genieten van een grotere mate van mobiliteit dan hun huis gebonden tegenhangers. Als groep oudere bestuurders minder auto-ongelukken, maar verschillende factoren kunnen leiden tot een verminderde capaciteit om veilig te rijden. Deze omvatten gehoor en problemen, bepaalde medicijnen, de komst van geheugenproblemen, vertraagde reflexen en een bewegingsbeperking, vooral in de nek, volgens MyAgeingParent.com. Regelmatige evaluatie van de veiligheid achter het stuur is van cruciaal belang bij het bepalen van de lopende vermogen van een oudere persoon om alleen te wonen.

Locatie en isolatie

Hoewel de privacy en de periodes van eenzaamheid wenselijk is voor personen van alle leeftijden zijn, is het van vitaal belang voor een ouder wordende mens tot isolement te voorkomen. Bij het bepalen van de capaciteit van een ouder familielid om alleen te wonen, de locatie is een belangrijke overweging. Sluiten en behulpzame vrienden en buren kunnen toevoegen aan het gevoel van veiligheid van de ouderenkorting en bieden ook gemoedsrust voor kinderen of andere primaire familieleden die op een afstand wonen. Bereikbaarheid van de hulpdiensten en een snelle responstijd nog belangrijker geworden voor een onafhankelijk oudere, en adequate telefonisch onthaal kan helpen om een ​​letsel of plotselinge ziekte van steeds een levensbedreigende crisis. Zelfs wanneer buren en medische hulp zijn beschikbaar voor noodsituaties, kan sociaal isolement soms leiden tot angst, depressie en een snelle daling van een bejaarde persoon die alleen wonen. Daarom moet bij de beoordeling van een dergelijke regeling de kans op regelmatige en voortdurende sociale activiteiten en interacties bevatten.

Share This Post