Index / Persoonlijke financiën / Hoe om te achterhalen of iemand had Life Insurance toen ze stierven

Share This Post

Persoonlijke financiën

Hoe om te achterhalen of iemand had Life Insurance toen ze stierven

Het gebeurt de hele tijd: Een familielid overlijdt en niemand lijkt te weten of hij levensverzekering had. Als u al familieleden heb gegrild, lees de wil en controleerde de safes, en je nog steeds niet gevonden elk beleid papierwerk, zult u nodig heb

Advertisement

Het gebeurt de hele tijd: Een familielid overlijdt en niemand lijkt te weten of hij levensverzekering had. Als u al familieleden heb gegrild, lees de wil en controleerde de safes, en je nog steeds niet gevonden elk beleid papierwerk, zult u nodig hebt om andere maatregelen te nemen. Dit zal waarschijnlijk een tijdrovend proces zijn, maar het is makkelijker als je de begunstigde van de polis.

Stap 1

Vraag het aan de familielid accountant of financieel planner. Een van deze zou moeten weten over eventuele verzekeringen. Ook contact op met de werkgever van de persoon om erachter te komen of hij collectieve levensverzekeringen hadden. Als je de overledene nabestaanden of de executeur-testamentair, kunt u rechtstreeks contact met hen opnemen. Als u nog niet bent, moet u contact opnemen met de accountant, bankinstelling of financieel planner via de executeur of rechtspersoon nabestaanden.

Stap 2

Neem contact op met de verzekeringsmaatschappijen met wie de overledene hadden andere soorten verzekeringen, zoals auto, eigendom of medische. De relatieve zou hebben gekocht levensverzekeringen van een van deze bedrijven. U kunt ook proberen de bank van de overledene. Veel banken bieden nu levensverzekeringen via een affiliate instelling. U hoeft niet de nabestaanden of executeur-testamentair van de verzekeringsmaatschappijen contact op te zijn, maar je moet het beleid begunstigde.

Stap 3

Kijk voor een papieren spoor te premiebetalingen te vinden. Kijk door geannuleerde cheques of controle en besparingen van de verzekerde rekening registers of verklaringen voor betalingen aan verzekeringsmaatschappijen. Controleer ook oud creditcardafschriften.

stap 4

Vraag een verslagen zoeken door middel van beleid Locator Dienst MIB Group. Als de verzekerde het beleid in de afgelopen 12 jaar gekocht, moet MIB Group registers waarin de verzekering applicatie. Er is een vergoeding voor de administratie zoeken. Bezoek MIB's beleid locator pagina: http://www.mibsolutions.com/lost-life-insurance/.

stap 5

Controleer uw staat opgeëiste eigendom databank, als de dood meer dan een jaar geleden heeft plaatsgevonden. In sommige gevallen zal een verzekeringsmaatschappij de uitkering bij overlijden geld over te dragen aan de staat als niet-opgeëiste pand toen de verzekeraar weet dat de verzekerde is overleden, maar kan de begunstigde niet vinden.

Hints

Vergeet niet dat verzekeringsmaatschappijen hebben meestal geen manier om te weten wanneer een verzekerde is overleden, dus je moet de verzekeraar en stelt een gecertificeerde overlijdensakte na de verzekerde overlijdt.

Nadat u hebt gevonden het beleid, te achterhalen of het beleid was een term of hele levensverzekering. Als het een term levensverzekering, controleren om te zien of de verzekerde persoon voor de term eindigde overleden. De begunstigde zal niet ontvangt de uitkering bij overlijden indien de verzekerde overleden na de term eindigde.

Share This Post