Index / Ambachten / Hoe om sieraden te maken van boomschors

Share This Post

Ambachten

Hoe om sieraden te maken van boomschors

Sieraden kan vele vormen aannemen en kan worden gemaakt met behulp van een breed scala van materialen. Zo kunt u een hanger of een ring van edele metalen zoals zilver of goud te maken, of je kunt vergelijkbare stukken van sieraden met behulp van de s

AdvertisementSieraden kan vele vormen aannemen en kan worden gemaakt met behulp van een breed scala van materialen. Zo kunt u een hanger of een ring van edele metalen zoals zilver of goud te maken, of je kunt vergelijkbare stukken van sieraden met behulp van de schors van een boom van de Berk maken. Berk schors is flexibel als geweekt in heet water, en kan gemakkelijk worden gebogen in verschillende vormen. Zodra de bast sieraden droog is, wordt het permanent gevormd tot de gewenste vorm.

Wat je nodig hebt

Kom

berkenschors

Schaar

ambachtelijke lijm

Geniet van een blad van de Berk bast in een kom met warm water gedurende 20 minuten om de bast te verzachten.

Knip een stuk van de verzacht Birch bark te meten 1/4-inch breed en 3 inches lang.

Leg de schors stuk verticaal op een tafelblad.

Vouw over de top van de schors stuk 1 inch; vouw het loodrecht en naar rechts.

Vouw de onderkant van de schors stuk 1 inch; vouw het loodrecht en naar links.

Krul het middelste gedeelte in een lus. Hierdoor wordt de gevouwen stukken te overlappen in het midden. Één kudde zal steken, en de andere steken naar beneden.

Toepassen ambachtelijke lijm aan de uiteinden van elke vouw.

Krul de gelijmde vouw die omhoog steekt, zodat het over zichzelf wordt gevouwen en naar beneden, dan stok het uiteinde in de zak dat deze stal ontstaat.

Krul de gelijmde vouw die naar beneden steekt, zodat het over zichzelf wordt gevouwen en naar boven, dan stok het uiteinde in de zak dat deze stal ontstaat. Dit zal een geknoopte Birch bark ring te voltooien. De ring kan ook worden geregen op een halsketting en gedragen als een decoratieve hanger.

Share This Post