Index / Huis / Hoe om schimmel te doden voordat Schilderij

Share This Post

Huis

Hoe om schimmel te doden voordat Schilderij

Voor het schilderen, is het essentieel om alle schimmels en algen te verwijderen - die in wezen hetzelfde zijn - van het oppervlak je gaat schilderen. Meestal verwijderen is niet zo noodzakelijk is; je moet ook de schimmel te doden, of het kan terug

Advertisement

Voor het schilderen, is het essentieel om alle schimmels en algen te verwijderen - die in wezen hetzelfde zijn - van het oppervlak je gaat schilderen. Meestal verwijderen is niet zo noodzakelijk is; je moet ook de schimmel te doden, of het kan terug groeien. Bleach is al lange tijd de go-to killer schimmel, maar het is niet per se zo effectief als andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zoals azijn en borax. Sommige schimmeldodende additieven bevatten bleekmiddel effectiever te maken.

De eerste stap in het proces van schimmel controle is om zichtbare verkleuring te verwijderen, en het EPA, OSHA en andere federale agentschappen niet meer aanraden om dit te doen met bleekmiddel. Ze in plaats daarvan raden schrobben met een oplossing van water en zeep. Als je buitenshuis werkt, kan de waterdruk ontwikkeld door een hogedrukreiniger te wisselen voor wasmiddel, maar om aan de veilige kant, moet u een eenheid die automatisch mengt wasmiddel in de spray gebruiken. Houd er rekening mee dat dit slechts een stap in het proces, dat wel. De verkleuring kan worden gegaan, maar schimmel kan groeien terug en ruïneren uw verf baan als je het niet doden.

De verkleuring van een mal kolonie is slechts het topje van de ijsberg - het betekent de aanwezigheid van sporen in het hout of geschilderde oppervlak die terug kunnen groeien. Bepaalde soorten verf - in het bijzonder alkyd verf met lijnolie - zijn voedsel voor een aantal schimmelsoorten, en ze kunnen blijven groeien en verkleuren verse verf, zelfs als je geen bewijs van actieve schimmel voor het schilderen. Om schimmel en meeldauw groei te voorkomen, moet je een mal doden reiniger die kan diep in poreuze ondergronden - en dat is niet bleken. De structuur van bleekwater moleculen veroorzaakt een hoge oppervlaktespanning die bleekmiddel voorkomt binnendringen.

Borax is een natuurlijk voorkomend mineraal dat schimmels doodt en blijft aan de oppervlakte om nieuwe schimmel te voorkomen groeien. Meng 1 kopje borax met een liter water en wrijf het oppervlak, dan laat ze drogen. Er is geen noodzaak om te spoelen - een fijne film van borax is verzekering tegen schimmelgroei. Om de desinfecterende oplossing krachtiger te maken, voeg een kopje azijn, die ook doodt schimmels. Een aantal commerciële desinfecterende producten zijn beschikbaar voor het spuiten of schrobben; het gebruik van producten die bleekmiddel te beperken tot niet-poreuze oppervlakken tenzij een surfactant om het bleekmiddel te dringen bevatten.

Laat het oppervlak je gaat schilderen volledig opdrogen voordat schilderen, want geen vocht u vergrendelen met een likje verf de sporen kunnen voeden je niet doden - en er zijn gebonden aan sommigen. Je moet ook een of twee dikke lagen van een acryl primer die een mildewcide bevat toe te passen. Wanneer binnen het schilderen, kiezen voor een latex vlek-blocking primer, want het creëert een niet-poreuze film die schimmel voorkomt voeden op luchtvochtigheid. Hoe dikker de grondlaag, des te beter kan beschermen, zodat de primer royaal; je zou zelfs kunnen overwegen de toepassing van twee lagen.

Share This Post