Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe om PS2 games spelen met behulp van PCSX2

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe om PS2 games spelen met behulp van PCSX2

Een emulator is een programma waarmee je console video games spelen op je PC. De PCSX2 emulator kun je PlayStation 2-games te spelen. Om de PCSX2 emulator gebruiken, moet u een PS2 BIOS-bestand te halen uit uw rechtmatig verkregen PS2-systeem, instal

AdvertisementEen emulator is een programma waarmee je console video games spelen op je PC. De PCSX2 emulator kun je PlayStation 2-games te spelen. Om de PCSX2 emulator gebruiken, moet u een PS2 BIOS-bestand te halen uit uw rechtmatig verkregen PS2-systeem, installeren en de PCSX2 emulator software configureren en laad een PlayStation 2 game van uw optische drive. Dit proces vereist dat u eigenaar bent van een PS2-systeem, alsmede alle spellen die je wilt spelen op de emulator.

Wat je nodig hebt

PCSX2 BIOS dumper bestand

Disc image software voor het branden

Playstation 2

Flash drive

lege CD

PCSX2 emulator

PlayStation 2 spel-cd

Dumping PlayStation 2 BIOS

Download de PCSX2 BIOS dumper bestand (zie bronnen). Sla het op uw bureaublad.

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies "Alles uitpakken." Klik op 'Bladeren' en navigeer naar uw bureaublad. Klik op "Extract" om de map uit te pakken.

Open je plaatje schijf branden software, en een CD met de uitgepakte "[orangelupa.co.nr] dumpbios-mass.iso" image-bestand op.

Plaats een lege flash drive met minimaal 512 MB aan ruimte in de USB-poort op je PlayStation 2.

Plaats de schijf met daarop het BIOS dumper bestand in je PlayStation 2, en start het systeem. Het systeem zal automatisch dumpen het BIOS-bestand en sla het op de flash drive. Wacht tot "dumping NVM voltooid 'verschijnt op het scherm.

Schakel het systeem uit en verwijder de flash drive. Steek de stick in een vrije USB-poort van uw computer.

Installeer PCSX2 emulator

Download de PCSX2 volledige installer (zie bronnen). Sla het op uw bureaublad.

Met de rechtermuisknop op het bestand en kies "Alles uitpakken." Klik op 'Bladeren' en navigeer naar uw bureaublad. Klik op "Extract" om de map uit te pakken.

Dubbelklik op de map bestand om het te openen. Zoek de "PCSX2-r3878.exe" bestand in de map. Dubbelklik op het bestand om het installatieprogramma te starten. De wizard PCSX2 installatie zal beginnen.

Klik op de "Selecteer een taal" drop-down menu, en selecteer uw taal. Laat alle andere instellingen op de standaardwaarden en klik op 'Volgende'. Een dialoogvenster verschijnt.

Klik op "Create" om PCSX2 toestemming om een ​​nieuwe map te maken aan de emulator bestanden op te slaan geven. De installateur zal de nodige bestandsmappen te maken.

Klik op "Next". Verwijder het vinkje bij "Use standaardinstelling" box. Klik vervolgens op "Bladeren" en navigeer naar de PS2 BIOS-bestand dat u hebt opgeslagen op de flash drive. Klik op "OK"; klik op "Refresh". De BIOS-bestand zal verschijnen in de "Selecteer een BIOS-rom" lijst. Markeer het BIOS-bestand.

Klik op "Finish" om de PCSX2 installatie te voltooien.

Speel PS2 spel met behulp van Emulator

Dubbelklik op het PCSX2 emulator bestand op uw bureaublad om de emulator te starten.

Open uw optische drive en plaats een Sony PlayStation 2 spel disc.

Klik op "File" en selecteer "Run CD / DVD" om het spel te laden in uw PCSX2 emulator.

Share This Post