Index / Tuin / Hoe om langer te groeien stengels op Planten

Share This Post

Tuin

Hoe om langer te groeien stengels op Planten

Tuinders vaak knijpen terug hun bloeiende planten dichte, compacte groei in het perk te creëren. Onder normale omstandigheden dichte gebladerte en een overvloed aan bloemen heeft de voorkeur. Soms echter, een langere steel gewenst is, vooral als je v

AdvertisementTuinders vaak knijpen terug hun bloeiende planten dichte, compacte groei in het perk te creëren. Onder normale omstandigheden dichte gebladerte en een overvloed aan bloemen heeft de voorkeur. Soms echter, een langere steel gewenst is, vooral als je van plan bent om de bloemen te snijden en voeg ze toe aan bloemenpracht. Hoewel sommige bloemen, zoals goudsbloemen (Tagetes patula) en viooltjes (Viola x wittrockiana) van nature bloeien op korte stelen en zal nooit de productie van de lange, slanke steel van een madeliefje, kunt u korte steel bloemen zoals deze groei te stimuleren langere stelen.

Wat je nodig hebt

  • Water-oplosbare meststof

Plant je het knippen van bloemen in rijen afstand van 2 tot 3 voeten uit elkaar om ruimte te laten om te wandelen tussen de rijen en het oogsten van verse snijbloemen. Omdat het snijden van tuinen niet zijn ontworpen voor weergave, kan verschillende variëteiten worden geplant in hetzelfde perceel zonder rekening te houden kleur coördinatie.

Space de bloemen dichter bij elkaar dan de aanbevolen rijenafstand; dit zal aanmoedigen langer stengels. Bijvoorbeeld, het planten cosmos (Cosmea) 1 voet uit elkaar, in plaats van de aanbevolen 2 voeten, stimuleert de plant naar boven groeien en resulteert in langere stelen. Volgens Dr. Leonard Perry, uitbreiding professor aan de Universiteit van Vermont, dicht afstand veroorzaakt bloem planten te produceren groter stengels, maar het zorgt ook voor een beperkte bloei grootte.

Water bloemen na hun adviestarieven. Doorgaans betekent dit 1 inch regen per week of aanvullende water geven wanneer de bodem voelt droog 1-inch onder de oppervlakte. Week de bodem tot een diepte van 6 inch en opnieuw water als de bodem droogt.

Solliciteer wateroplosbare meststof ontwikkeld voor bloeiende planten die u hebt gemengd tot een tarief van 1 eetlepel per liter water, tenzij uw product anders voorschrijft. Toepassen om de een tot twee weken, terwijl de planten actief groeien.

Hints

Kies bloemen bekend om de lange stengels te produceren als je wilt bloemen geschikt voor bloemstukken.

Snijbloemen vroeg in de ochtend voor de hitte van de dag komt.

Niet knijpen terug te planten als je wilt groeien lange stengels; knijpen rug zorgt ervoor dat de plant nieuw blad te produceren langs de stengels, waardoor een gedrongen plant.

Share This Post