Index / Onderwijs / Hoe om kinderen te leren een woordenboek gebruiken

Share This Post

Onderwijs

Hoe om kinderen te leren een woordenboek gebruiken

Het internet wordt steeds een vooraanstaande bron voor informatie tegenwoordig. Het is waarschijnlijk dat een meerderheid van de huishoudens niet meer woordenboeken en thesauri, omdat het zo gemakkelijk is om toegang te krijgen tot deze tools online.

Advertisement

Het internet wordt steeds een vooraanstaande bron voor informatie tegenwoordig. Het is waarschijnlijk dat een meerderheid van de huishoudens niet meer woordenboeken en thesauri, omdat het zo gemakkelijk is om toegang te krijgen tot deze tools online. Echter, het is belangrijk voor kinderen om te leren hoe een woordenboek goed te gebruiken om de juiste spelling en nauwkeurige definities van woorden te bereiken. Omdat woordenboeken in woningen zijn niet zo gebruikelijk als ze ooit waren, moet een leraar beginnen met de basis als het gaat om het onderwijzen van kinderen de juiste woordenboek te gebruiken.

Wat je nodig hebt

Woordenboek Werkbladen Lijst van woorden zinnen

Hoe om kinderen te leren een woordenboek gebruiken

Zorg ervoor dat uw leerlingen zijn vloeiend met het alfabet. Fluency is meer dan het kunnen reciteren het alfabet; studenten moeten weten zo goed dat ze u makkelijk de twee brieven die komen voor en na een bepaalde letter van het alfabet kan vertellen. U kunt uw leerlingen vloeiend door ze een aantal oefeningen waar zij om bepaalde woorden in alfabetische volgorde te zetten geven geworden. U kunt ook geven ze willekeurige letters en hebben ze de brieven die voor en na te komen lijst. U kunt eenvoudig werkbladen voor deze activiteiten te creƫren door het intikken van het woord of de brief en het verlaten van een lijn of ruimte voor de studenten in de antwoorden in te vullen.

Geef elk van de studenten een woordenboek, of laat ze woordenboeken delen als uw middelen zijn beperkt. Laat ze de tijd om de woordenboeken te verkennen en een gevoel voor hen.

Leg je de leerlingen informatie over de aanwezigheid van de gids woorden op elk van het woordenboek pagina's. Deze woorden helpen geven uitgangspunt woord en eindpunt op een bepaalde pagina. Laat de cursisten om de beurt bladeren door het woordenboek en het reciteren van verschillende gids woorden die ze zien.

Geef elk van uw leerlingen een lijst met verschillende woorden voor hen te kijken in het woordenboek. Vertel hen dat je wilt dat ze uit te schrijven van de definitie van elk woord, het paginanummer waar ze vonden het woord en de twee gids woorden die hen hielpen het woord dat ze op zoek waren naar boven te vinden.

Maak de taak van het opzoeken van woorden een beetje moeilijker als uw leerlingen hun eerste lijst met woorden onder de knie hebben. Je zou kunnen woorden met dezelfde eerste twee letters hebben en tonen de student die zij hebben om aandacht te besteden aan alle letters in het woord te kiezen. U kunt ook hen te geven zinnen en hebben ze een lijst van de definitie van een woord uit de zin die het beste bij het zinsverband.

Share This Post