Index / tech / Hoe om een ​​MAC-adres aan uw router

Share This Post

tech

Hoe om een ​​MAC-adres aan uw router

Veel thuisgebruikers en organisaties hebben behoefte aan het houden van ongeautoriseerde gebruikers uit hun draadloze netwerken. In aanvulling op het wegnemen van bandbreedte van het netwerk van legitieme gebruikers, kunnen indringers het netwerk voo

AdvertisementVeel thuisgebruikers en organisaties hebben behoefte aan het houden van ongeautoriseerde gebruikers uit hun draadloze netwerken. In aanvulling op het wegnemen van bandbreedte van het netwerk van legitieme gebruikers, kunnen indringers het netwerk voor illegale doeleinden te gebruiken of afluisteren van het verkeer van anderen om gevoelige informatie te verkrijgen. Een veiligheidsmaatregel beschikbaar in vele routers is Media Access Control (MAC) adres filtering. Wanneer het actief is, de draadloze router laat slechts een draadloze adapter aan het netwerk als het MAC-adres van de adapter is opgenomen in een lijst opgeslagen in de router. Indringers met behulp van apparaten met onbekende MAC-adressen worden geweigerd service.

Wat je nodig hebt

ethernetkabel

Sluit uw pc naar een genummerde poort op de draadloze router met de Ethernet-kabel.

Log in op de computer.

Start een webbrowser op de computer en ga naar het configuratieprogramma ingebouwd in de router. De specifieke webadres is afhankelijk van het merk en model van de router. Bijvoorbeeld voor een Linksys WRT54GS, ga naar "192.168.1.1".

Ga naar het configuratiemenu voor de "MAC adres filtering" beveiligingsfunctie. Bijvoorbeeld, op een WRT54GS, klikt u op "Wireless" en vervolgens "Wireless MAC Filter."

Typ het MAC-adres dat u wilt toegestaan ​​door de router in het configuratieprogramma. Bijvoorbeeld, op een WRT54GS, selecteer "Enable" voor de "MAC-filter" functie en selecteer 'Sta alleen pc's opgenomen voor toegang tot het draadloze netwerk. " Klik op "Edit MAC Filter List." Een nieuw venster zal komen. Klik op een leeg veld en voeg de nieuwe MAC-adres, en klik op 'Instellingen opslaan. " Het venster wordt gesloten. Klik op "Save Settings" weer in het hoofdvenster van de browser. Op dat moment zal de router te starten waardoor de MAC-adres dat u toegevoegd aan het netwerk aan te sluiten.

Share This Post