Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe om de diepte van een Trolling Lure Bereken

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe om de diepte van een Trolling Lure Bereken

Een van de belangrijkste overwegingen bij trolling presenteert het aas op de juiste diepte. Veel lokt komen met een diepte rating, maar het kennen van de precieze diepte uw aas zijn eigenlijk loopt kan een uitdaging zijn. Rekenmachines en gradenbogen

AdvertisementEen van de belangrijkste overwegingen bij trolling presenteert het aas op de juiste diepte. Veel lokt komen met een diepte rating, maar het kennen van de precieze diepte uw aas zijn eigenlijk loopt kan een uitdaging zijn. Rekenmachines en gradenbogen mag niet standaard uitrusting op een offshore-visreis, maar de berekening wordt makkelijker als je denkt aan de staaf, lijn, en aas als de vorming van een grote driehoek met de boot. Als zodanig, vissers die niet bang zijn om te kanaliseren hun innerlijke wiskundige kan een beetje van de middelbare school geometrie gebruiken om de diepte van hun aas te schatten.

Wat je nodig hebt

Gradenboog

Rekenmachine

Tangent tafel

Meet de afstand tussen de achterkant van de boot naar het aas terwijl de aantrekkingskracht op het oppervlak. Een gemakkelijke manier is om pre-maatregel en pre-mark de vislijn elke tien voeten met een permanent marker, tel dan het aantal punten dat geschieden, als je laat het aas. Dit zal de lengte (L), waarbij de basis van de driehoek in de berekeningen te vormen.

Plaats de staaf in de staaf houder in de positie zal zijn tijdens het trollen. Meet de verticale afstand van de staaf tip om het oppervlak van het water. Deze afstand zal uw lengte variabel, H. geworden

Verhoog de snelheid van de boot tot u de gewenste trolling snelheid te bereiken.

Schat de hoek (A), gemaakt door de visserij-lijn in het oppervlak van het water. Een gradenboog kan nuttig zijn voor het schatten van de hoek, maar kan blijken moeilijk te gebruiken terwijl de boot vaart.

Zoek de tangens van de hoek A, hetzij via de tangens op een rekenmachine of door het opzoeken van de waarde in een raaklijn tabel.

Meerdere de tangens van de hoek A door L, vervolgens aftrekken H. Dit geeft je een schatting van hoe diep je aas is te geven.

Hints

Bij de meting van lengte L, houdt de staaf tip zo dicht mogelijk bij het oppervlak van het water mogelijk; dit zal een nauwkeurigere meting.

Deze geometrie gebaseerde methode zal een zeer ruwe schatting van de diepte te bieden, maar de werkelijke diepte zal worden beïnvloed door een aantal milieu-factoren, zoals de grootte van het aas, trollen snelheid en de weerstand van de visserij-lijn door het water .

Weerstand van de vislijn wordt grotendeels bepaald door hoe ver een lokaas wordt bestuurd, en een hogere weerstand tegen de neiging om het aas veroorzaken ondieper dan de schatting voorspelt werking.

Share This Post