Index / Tuin / Hoe om bomen groeien uit Stekken

Share This Post

Tuin

Hoe om bomen groeien uit Stekken

Groeiende bomen uit stek heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere propagatie methoden: Je eindigt met een volwassen boom veel sneller dan je zou beginnen uit zaad, en het is een eenvoudiger proces dan enten. De boom is een genetische duplic

Advertisement

Groeiende bomen uit stek heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere propagatie methoden: Je eindigt met een volwassen boom veel sneller dan je zou beginnen uit zaad, en het is een eenvoudiger proces dan enten. De boom is een genetische duplicaat van de ouderboom, met dezelfde eigenschappen. Volg een paar stappen voor voortplanting van stekjes.

Bereid de grond. U wilt om dit te doen in het begin van de herfst, terwijl de grond nog warm is, en je zult goed gedraineerde grond nodig hebben. U kan nodig zijn om wat zand toe te voegen aan een zwaardere bodem. De schep verticaal moeten worden geduwd in de grond tot een smalle sleuf ongeveer 7 inch diep (voor stekjes) en slechts een inch of twee brede maken. Loopgraven moeten uit elkaar worden gespreid 12 tot 15 inch.

Selecteer de stekken. Na het grootste deel van de bladeren zijn gevallen van de boom, kunt u snijd de stengels. Kies stengels die recht, gezond en jong zijn. Snijd net boven een knop, met behulp van de eerste 12 inch van een stam.

Snijd de stekken. Verwijder eventuele resterende bladeren. Dan trim de snij tot ongeveer 8 centimeter in lengte, waardoor een diagonale snede aan de top, net boven de nieuwe top knop, en een horizontale snede aan de onderkant, net onder een knop.

Plaats de stekken. Stekken moet 4 tot 6 inch uit elkaar geplaatst in de sleuf. Voor een meerstammige boom, laat ongeveer 1 inch van de stengel boven de grond. Voor een enkele stemmed boom, laat alleen de bovenste knop van de stam waarop boven het oppervlak van de bodem.

Het kantoor van de bodem. Gebruik voeten aan weerszijden van de sleuf in de bodem samen te brengen en stevig naar beneden. Rake het oppervlak en het etiket van de rijen.

Transplantatie de stekken. Een jaar na de eerste aanplant, zal uw stekken worden uitgeroeid. Til elke snijden met behulp van een hand troffel. Pot ieder individueel of plant in zijn definitieve locatie.

Share This Post