Index / wettelijk / Hoe om belastingen bestand met een huwelijk in verschillende staten

Share This Post

wettelijk

Hoe om belastingen bestand met een huwelijk in verschillende staten

Echtgenoten die zijn getrouwd, maar wonen in verschillende staten moeten de gevolgen van zowel de federale staat en de mogelijkheden voor het indienen van de belastingen te overwegen. Een echtgenoot kan zijn dat het dossier en belastingen te betalen,

AdvertisementEchtgenoten die zijn getrouwd, maar wonen in verschillende staten moeten de gevolgen van zowel de federale staat en de mogelijkheden voor het indienen van de belastingen te overwegen. Een echtgenoot kan zijn dat het dossier en belastingen te betalen, zelfs als hij niet fysiek in die staat woonde, en elke staat heeft zijn eigen depot regels. Daarom moet de echtgenoten de echtelijke tax-filing regels in beide staten samen met de federale wetgeving te bepalen. Echtgenoten kunnen dan op maat van de strategie, die de minste belastingdruk biedt.

Wat je nodig hebt

Federal aangifte

tax State returns

Rekenmachine

Bepaal Amerikaanse federale belasting-registratie-eisen en de minder dure indienen status. Niet alle inwoners moeten belasting betalen, maar de meesten doen. Raadpleeg de IRS 1040 instructies aan individuele rapportage-eisen vast te stellen.

Beslis of de echtgenoten moet bestand als "gehuwde indienen gezamenlijk" of "apart gehuwde indienen." Echtgenoten die gezamenlijk bestand slechts één rendement, terwijl de indiening afzonderlijk twee rendementen voor hun inkomen te vullen.

Bepalen hoeveel inkomsten van elke echtgenoot verdiend in beide staten. Raadpleeg de fiscale uitgaven in de afzonderlijke staten voor die regels, zoals elke staat heeft zijn eigen regels. Zo kan de man hebben gewoond in Californië voor drie maanden en daarna verplaatst naar Rhode Island voor de resterende negen maanden van het jaar. In dat geval zal de man moeten aangiften in beide staten te dienen.

Bepaal de afzonderlijke belasting-registratie-eisen voor beide staten. De IRS heeft een lijst "Overheid Sites", waar de belastingbetaler kan controleren of de lidstaten die betrekking hebben op hun situatie. Dit geldt ook voor het bepalen of een of beide echtgenoten in een gemeenschap van goederen staat wonen. Volgens de "IRS Publicatie 555, gemeenschap van goederen," de gemeenschap van goederen staten onder andere Arizona, Californië, Idaho, Louisiana, Nevada, New Mexico, Texas, Washington en Wisconsin. Echtgenoten in deze staten te splitsen hun inkomen alsof elke echtgenoot verdiende helft. Echter, Publicatie 555 instrueert echtgenoten die in een andere staat aan de wetten van elke staat voor de status van community-eigendom te raadplegen.

Bepaal of een van beide staat biedt heffingskortingen voor belastingen betaald in de andere staat waar de andere echtgenoot woont. Terwijl echtgenoten een aangifte voor elke staat waarin zij verdienen inkomen moeten indienen, zegt algemeen een credit waar men echtgenoot heeft om belastingen op basis van het werk of gemeenschap van goederen in de andere staat te betalen geven. Bijvoorbeeld, de officiële Virginia belasting website sectie "Krediet voor BTW betaald aan een andere staat" worden de beschikbare belastingkredieten voor belastingen betaald in andere staten. Echtgenoten moet dit doen om dubbele belasting van hetzelfde inkomen te voorkomen.

Invullen en indienen overeenkomstige federale en staat belasting vormen. Voor sommige filers, kunnen extra "Schedule" vormen toe te passen.

Hints

Bereken de nummers voor zowel "gehuwde indienen gezamenlijk" en "getrouwd indiening afzonderlijk." Hoewel de gezamenlijke terugkeer is het beste in de meeste gevallen, kunnen echtgenoten eigenlijk verschuldigd minder wanneer afzonderlijk indienen.

Als echtgenoten leven in een gemeenschap van goederen staat en getrouwd in het huidige fiscale jaar, verdelen de activa vóór en na het huwelijk om te bepalen hoeveel inkomen is onderworpen aan regels gemeenschap van goederen.

van de inkomsten van de andere echtgenoot - - In sommige staten kan de echtgenoot niet leven in de gemeenschap van goederen staat met de helft van de gemeenschap van goederen dat echtgenoot in rekening brengen van de andere staat. Om aan de veilige kant, rapporteren alle inkomsten en gewoon streven naar een belastingkrediet om dubbele belastingheffing te voorkomen.

Share This Post