Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe naar Rocks van Michigan Identificeer

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe naar Rocks van Michigan Identificeer

Er zijn drie soorten gesteenten. Stollingsgesteenten gevormd diep onder de grond. Metamorfe gesteenten worden gevormd door hoge druk, hitte of beide. Sedimentair gesteente vormen wanneer andere rotsen breken in kleine stukjes zand, leem en klei vorme

Advertisement

Er zijn drie soorten gesteenten. Stollingsgesteenten gevormd diep onder de grond. Metamorfe gesteenten worden gevormd door hoge druk, hitte of beide. Sedimentair gesteente vormen wanneer andere rotsen breken in kleine stukjes zand, leem en klei vormen dan nieuwe rotsen door een van beide wordt verdicht van gewicht of samen gecementeerd door materialen, meestal mineralen, die oplossen in water. U kunt rotsen in Michigan te identificeren door hun locatie, kleur, textuur, patronen en graan.

Wat je nodig hebt

witte azijn

Kaarten

Zoek een gebied dat bekend staat om bepaalde rotsen. Metamorfe gesteenten en stollingsgesteenten zijn alleen te vinden in de westelijke helft van het Hogere Schiereiland; sedimentgesteenten dekken de rest Michigan. Sedimentaire gesteenten, die in Michigan door gletsjers tijdens de ijstijd werden geduwd kan worden gevonden in beide schiereilanden.

Kijk voor de staat rots van Michigan, de Petoskey stenen, op het strand, weg snijdt en in het grind kuilen in Charlevoix, Cheboygan, Antrim, Presque Isle, Emmett en Alpena provincies, het gebied Traverse Bay tussen Elk Rapids en Eastport, en Petoskey. De fossiele overblijfselen van een soort van koraal uit de zee die ooit bedekt Michigan, de Petoskey steen is meestal calciet en is gemakkelijk gesneden. Het heeft een zeskantige patroon en is grijs, beige of bruin met donkere vlekken. De meeste Petoskey stenen zijn glad en goed versleten. De lente is de beste tijd om ze te vinden.

Zoek twee soorten stollingsgesteente - extrusieve en opdringerig - in het westen van Upper Peninsula. Extrusive of vulkanisch, rotsen waren vloeibare magma die uitbrak uit vulkanen en gekoeld snel. Hun kristallen zijn zo klein dat ze meestal niet kunnen worden gezien. Vind één extrusive rots, basalt, in Houghton. Basalt is donkergrijs of zwart en heeft soms gasbellen. Het is hard, fijnkorrelige en donkerder dan opdringerige rock. Opdringerige rotsen ook begonnen als magma, maar ze langzaam afgekoeld ondergronds. Vind een opdringerige rots, graniet, in het deel van de Upper Peninsula ten westen van Marquette. Graniet is roze of wit met zichtbare elkaar grijpende kristallen van kwarts en veldspaat.

Zoek naar metamorfe gesteenten in het westelijke deel van de Upper Peninsula. Leisteen is zwart, grijs, blauw-grijs, groen-grijs, bruin of rood. Het is dun en heeft gladde, rechte, vlakke lagen. Slate splijt gemakkelijk in dunne, platte stukken en kunnen krassen glas. Kijk in de buurt van Marquette voor gneiss. Het heeft lintvormige lagen, en de in elkaar grijpende kristallen zichtbaar. Het is meestal licht van kleur, maar het kan donker zijn. De korrels zijn grof, samengesteld en in lagen. Gneis is een hard rock die meestal breekt in stukken hoekig in plaats van langs de lagen.

Zoeken naar een populaire Michigan rock, Lake Superior agaat, die kan worden gevonden langs de Lake Superior kustlijn. Verzamelaars houden van de rijke, rood, geel en oranje kleur wordt veroorzaakt door oxidatie van ijzer. De strepen patronen te maken Lake Superior agaat opvallen, en ze komen in alle kleuren van de regenboog. Kijk voor roest-rode of gele vlekken op de rotsen en een glanzende, wasachtige blik op afgestoken of gebroken oppervlakken. Een doorschijnende gloed te zien is op zonnige dagen van het kwarts die in agaat. Sommige agaat stenen hebben een bijna perfect vloeiende, natuurlijke ondergrond. Sommige agaat stenen hebben perfect rond bands, of "ogen" aan de oppervlakte, en sommige hebben een perfect rechte parallel bands. Agaat is een hard rock. Enkele van de beste plaatsen in Michigan op zoek naar Lake Superior agaat zijn op de zuidelijke oever van Lake Superior, in de ruggen van de Keweenaw schiereiland en Isle Royale, at Whitefish Point in Newberry ten noordoosten van de Tahquamenon Falls, in het Grand Marais door de Afgebeeld rotsen, bij Great Bay Sand in de buurt van Eagle Harbor, en FJ McLain State Park in de buurt van Hancock.

Zoek sedimentaire gesteenten overal in Michigan. Kalksteen kan worden gevonden in de buurt van Rogers City. Het kan tan, geel, wit of grijs zijn, of het kan onzuiverheden dat het rood of zwart te maken. Limestone bevat vaak fossielen. De mineralen zijn meestal calciet, en de kristallen niet zichtbaar. De kristallen zijn glad en fijn of medium korrel. Als je kalksteen in witte azijn, het waarschijnlijk zal bruisen. Sandstone heeft round korrels die dezelfde grootte zijn. Het kan tot bruin, lichtgrijs tot wit, groen of geel. Kleuren in zandsteen lagen kunnen enigszins variëren. Van kwartszand, de korrels medium. Zandsteen kan worden gevonden in de buurt van Grand Ledge. Shale, gevonden in de buurt van Gaylord, kan zwart, grijs, rood, bruin, blauw of donkergroen zijn en soms geel of groen lagen van deeltjes. Het is fijnkorrelige en ruikt naar modder als het vochtig.

Bezoek rots winkels in heel Michigan die rots monsters en kaarten met informatie over waar u de rotsen te vinden en hoe ze te identificeren verkopen. Rock winkels bieden ook informatie over rots swaps die unieke exemplaren van de rotsen te hebben. U vindt er ook gidsen, rondleidingen door mijnen en rock palen, en je zou zelfs in staat zijn om stenen die je hebt gevonden te verkopen.

Maak een reis naar de Seaman Mineral Museum aan de Michigan Technological University in Houghton. Mineralen uit de Lake Superior koper land zijn te zien daar. Bel 906-487-2572 voor uren.

Hints

Koop een veldgids van Michigan rotsen of kijk een op van uw lokale bibliotheek.

De lente is de beste tijd om te zoeken naar rotsen, nadat het ijs is verdwenen.

Share This Post