Index / Fashion, Style & Personal Care / Hoe naar Panama Hats reinigen

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Hoe naar Panama Hats reinigen

Panama hoeden worden beschouwd als vrijwel elk stro, doek rand hoed deze dagen, maar ze waren oorspronkelijk afkomstig uit Ecuador. Hun point of sale was oorspronkelijk in Panama, en de namen werden - misschien ten onrechte - de titel van de oorspron

Advertisement

Panama hoeden worden beschouwd als vrijwel elk stro, doek rand hoed deze dagen, maar ze waren oorspronkelijk afkomstig uit Ecuador. Hun point of sale was oorspronkelijk in Panama, en de namen werden - misschien ten onrechte - de titel van de oorspronkelijke bestemming in plaats van het oorspronkelijke land van herkomst. Deze hoeden zijn licht in zowel kleur en gewicht, toe te voegen om hen nog meer prestige voor reizigers tijdens de zomermaanden. Een echte Panama hoed is gemaakt van bladeren van de toquilla stro plant.

Wat je nodig hebt

Kettle Cup Was zeep afwasborstel

Probeer te vegen van de hoed met een zachte doek. U wilt een die niet gemakkelijk achter lint of stukken zelf, zoals de hoed gemakkelijk het doek kan blijven haken gebruiken. Een traditionele handdoek zal niet voor deze inspanning doen. Een doek servet, zoals gebruikt in een restaurant, is het een goed idee voor de eerste vegen down proces. Als je hoed nog steeds niet schoon als je het nodig hebt om te zijn, het vraagt ​​om een ​​meer agressieve benadering van het reinigingsproces.

Doe water in een ketel. Breng het naar een kookpunt. Laat het geheel langzaam naar beneden, dan giet het in een beker.

Voeg een beetje van het witwassen van zeep en ammoniak. Roer met een lepel of de rand van een reinigingsborstel. Een borstel voor het schrobben gerechten meestal doen voor de behoeften van een dergelijke hoed reinigen.

Dompel de borstel in het mengsel, en toepassen op alle plaatsen op de hoed die gereinigd eerste. Schrob de gebieden die zijn echt vies. U wilt de borstel schoon te maken, waarna het mengsel over de gehele hoed voor een schone lopen, zelfs af te maken.

Leeg de originele schoonmaak mengsel. Vul de beker met warm water. Breng het water aan de hoed met een vers schone schrobborstel. U wilt dit mengsel aan de hoed toe te passen in een zachtere manier. Het is belangrijk om het te zuiveren van alle zeep en schoner.

Vul de beker met vers warm water. Je wilt dan glycerine toe te voegen aan het water. Dit is volgens "Henley's Twentieth Century formules, recepten en processen" door Norman W. Henley. Door het toevoegen van deze aan het water en spoelen het een tweede keer, zult u ervoor zorgen dat de hoed behoudt zijn oorspronkelijke kwaliteiten, maar toch wordt grondig gereinigd.

Druk het overtollige water met je handen over een gootsteen of bad. Nadat u zoveel mogelijk hebt gedrukt, schud het zachtjes een paar keer.

Plaats de hoed op een schone, droge ondergrond. Laat het liggen in de zon voor enkele uren totdat het helemaal droog is. De hoed moet zijn oorspronkelijke vorm te behouden, en het moet schoon zijn. Een Panamahoed mag nooit gereinigd zijn ware, oorspronkelijke reinheid, maar het kan goed gereinigd met deze methode. Het zal waarschijnlijk volledig behoudt zijn oorspronkelijke vorm.

Hints

Vouw of oprollen van uw Panama hoed tijdens het reinigen. Dit kan voor altijd verpesten de hoed.

Share This Post