Index / Gezondheid / Hoe Mijten op mensen

Share This Post

Gezondheid

Hoe Mijten op mensen

De meerderheid van de mijten niet in contact komen met mensen, maar die dat wel doen kan zeker invloed hebben op de gezondheid van een persoon. Mijten zijn insect-achtige organismen die dieren en mensen bijten. Ze kunnen alleen maar een plaag of ze k

Advertisement

De meerderheid van de mijten niet in contact komen met mensen, maar die dat wel doen kan zeker invloed hebben op de gezondheid van een persoon. Mijten zijn insect-achtige organismen die dieren en mensen bijten. Ze kunnen alleen maar een plaag of ze kunnen significante huidirritatie veroorzaken bij de mens, waardoor hevige jeuk.

Schurft

De mijt die de mens het meest van invloed op de schurftmijt (schurftmijt). Een mens krijgt deze mijt door het hebben van contact met een besmet persoon. De mijt voedt zich met huid en afscheidingen van de huid. Wanneer schurft mijten infecteren honden dit veroorzaakt schurft. Wanneer een persoon wordt geteisterd veroorzaakt extreme jeuk en irritatie, die erger 's nachts. Deze mijten hol onder de huid en leggen eieren. De levenscyclus van de mijt is 10 tot 17 dagen. Als u denkt dat u bent besmet met schurft, moet u uw arts te zien. Bovendien moet je al je kleding en beddengoed te wassen, omdat schurft mijten aan anderen kan worden overgedragen.

chiggers

Een ander type van mijt die echte irritatie kunnen veroorzaken voor de mens is de chigger, zegt de Illinois Department of Health. Dit type mijt geen bloed te zuigen, maar het is in de huid gesneden en vervolgens voegt huid verteren speeksel zuigt dan is de vloeibare huid. Wanneer een persoon is gebeten door een chigger, de beet gebied wordt jeukende, hard en ontstoken. Als de chigger niet wordt verwijderd zal voeden op je huid voor meerdere dagen.

Huisstofmijt

Beschouwd als de meest voorkomende oorzaak van allergenen, huisstofmijt zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Hun uitwerpselen die in de lucht worden de allergenen. De aanwezigheid van huisstofmijt kan een astma-aanval. Echter, huisstofmijt zelden huidirritatie veroorzaken.

Itch Mijten

Jeuken mijten kan niet worden gezien en hun beten zijn niet op te sporen. Maar je zult het resultaat, dat is een huiduitslag zien. U kan vele malen gebeten door de jeuk mijt. Deze mijten leven in het gras, zaden, hooi, stro en bladeren. Als de jeuk mijt geen toegang tot haar insect prooi heeft kan deze mensen en dieren bijten.

Knaagdieren en vogels Mijten

Het is mogelijk om te worden gebeten door knaagdieren en vogels mijten bij de reguliere hosts sterft. De soorten knaagdieren mijten die mensen bijten zijn de huismuis mijt, de stekelige rat mijt en de tropische rat mijt. De huismuis mijt graag het bloed van muizen, in de eerste plaats te zuigen, maar het zal ook mensen bijten, wat resulteert in een uitslag rond de beet. Mijten die vogels besmetten ook mensen bijten, en zij omvatten de kip mijt en de noordelijke gevogelte mijt. De beet van deze mijten veroorzaakt jeuk en schurft bij dieren. Gelukkig hebben ze niet blijven op een menselijke voor lang.

Share This Post