Index / tech / Hoe maak je wenskaarten in OpenOffice Make

Share This Post

tech

Hoe maak je wenskaarten in OpenOffice Make

Maak persoonlijke, one-of-a-kind wenskaarten en je zult alleen maar geld uitgeven aan papier en inkt. Nog beter, met behulp van de grafische componenten geïnstalleerd met Open Office, de gratis software suite voor thuis of op kantoor, heb je niet een

AdvertisementMaak persoonlijke, one-of-a-kind wenskaarten en je zult alleen maar geld uitgeven aan papier en inkt. Nog beter, met behulp van de grafische componenten geïnstalleerd met Open Office, de gratis software suite voor thuis of op kantoor, heb je niet eens duur home office software nodig om de taak te voltooien. Uw zelfgemaakte wenskaart communiceert naar de ontvanger dat u tijd en moeite besteed aan hun kaart in plaats van het kiezen van een willekeurige kaart uit de wenskaart rekken.

Wat je nodig hebt

Computer met Open Office geïnstalleerd

8 ½ inch bij 11 inch papier

Printer met inkt geladen

Open uw Open Office-software en selecteer het tekenprogramma. Visualiseer de aangelegd voordat je blanco digitale pagina als verticaal en horizontaal in tweeën gedeeld; dit is waar je zult het vouwen van het papier om uw wenskaart te maken. De voorkant van uw kaart is op het bodemrecht, de rug is linksonder, de linker kant van het interieur van de kaart is rechts bovenaan de kaart interieur en linksboven is de juiste.

Klik op de menubalk aan de bovenkant van het programma en selecteer "View." Selecteer "Werkbalken" en vervolgens "Tekenen" om de tekening werkbalk bloot te leggen. Klik op de "T" op de werkbalk; Dit is de tekst tool.

Open een tekstvak in het juiste onderste deel je eerder geïdentificeerd als de voorkant van de kaart. Schrijf de begroeting die u wilt gebruiken voor de voorkant van de kaart. Verander het lettertype, de grootte, uitlijning en kleur naar wens met behulp van de opmaak werkbalk direct boven de pagina die u hebt geopend. Voeg tekst aan de linker onderste gedeelte, als je de tekst op de rug van uw kaart wilt.

Voeg het juiste tekst aan de rechter en linker gedeelten die de binnenkant van de kaart is. Klik op de "Select" tool op de tekening werkbalk en klik met de rechtermuisknop op het tekstvak u zojuist hebt gemaakt. Kies "Positie en grootte" van de resulterende menu, en kies dan "Rotate." Voer 180 in het vak "Rotation angle" om uw tekstvak ondersteboven spiegelen. Herhaal dit voor het vak in het andere deel.

Voeg een van de vormen van de tekening werkbalk om uw kaart, herinneren aan degene die je in de top twee delen draaien. Verander grootte elke afbeelding door grijpen één van de vier dozen die op de hoeken van de afbeelding verschijnen en hen naar buiten te slepen.

Foto's toevoegen door te klikken op de "Insert afbeelding uit bestand" tool vinden op de tekening werkbalk. Formatteren en draai ze de manier waarop je zou doen andere afbeeldingen.

Klik op "File" aan de bovenkant van je programma, en klik op "Afdrukken." Vouw het papier in de helft in beide richtingen, met behulp van uw plaatsing van tekst en afbeeldingen om u te vertellen welke richting op te vouwen.

Hints

Voor uw DIY wenskaarten, enveloppen gebruiken met deze afmetingen of iets groter: 4 3/8 inch met 5 3/8 inch.

Share This Post