Index / Cars / Hoe maak je uitschakelen van een Check Engine Licht op een Nissan

Share This Post

Cars

Hoe maak je uitschakelen van een Check Engine Licht op een Nissan

Nissan auto's zijn meer technologisch geavanceerde in de afgelopen jaren. ECU (Engine Control Unit) computers zijn nu een integraal onderdeel van Nissan auto-ontwerp. De ECU controleert voortdurend en betreft het vele functies, waaronder de elektrisc

AdvertisementNissan auto's zijn meer technologisch geavanceerde in de afgelopen jaren. ECU (Engine Control Unit) computers zijn nu een integraal onderdeel van Nissan auto-ontwerp. De ECU controleert voortdurend en betreft het vele functies, waaronder de elektrische en veiligheidssystemen van de auto, en het motormanagement. Wanneer dit toestel een probleem detecteert, de SES (Service Engine Binnenkort) lampje op het dashboard branden om aan te geven dat er een probleem dat aandacht nodig heeft. Als u uw auto te nemen voor reparatie, kunnen monteurs lees dan codes van de ECU om te bepalen welke specifieke problemen bestaan. Na de reparaties zijn voltooid, moet de SES-licht worden gereset. De SES licht in een Nissan wordt vaak aangeduid als een check-motor licht in andere merken.

Open zijdeur van de bestuurder en krijgen in de bestuurdersstoel.

Steek de sleutel in het contactslot en draai deze een kwartslag, zodat het contact wordt ingeschakeld, maar de motor niet start.

Stap op het gas pedaal en snel los te laten. Doe dit 5 keer in minder dan 5 seconden. Wanneer u stap op het pedaal, druk het zo ver als het kan gaan.

Wacht 10 seconden.

Druk het gaspedaal helemaal in met uw voet en houd het daar gedurende 10 seconden, of totdat het SES-lampje knippert aan en uit.

Stap op het gaspedaal ingedrukt volledig nog 10 seconden en laat hem dan los.

Draai de contactsleutel naar de stand uit.

Wacht 3 minuten voor de ECU om automatisch te resetten.

Start uw motor. Dit zal de SES-licht te resetten.

Hints

Deze methode voor het resetten van de check engine licht werkt op elke Nissan-model.

Overwegen om uw Nissan aan een monteur om uw auto te controleren voordat het resetten van de check engine branden jezelf. Anders kan de codes die hij nodig heeft verloren.

Share This Post