Index / Sport en fitness / Hoe maak je Tune Up een Mercruiser 5,0

Share This Post

Sport en fitness

Hoe maak je Tune Up een Mercruiser 5,0

De Mercruiser 5.0 liter motor produceert 220 pk cardanas. Deze motor zal u jarenlang probleemloos gratis service te geven wanneer goed onderhouden. Het wordt aanbevolen dat een tune up worden uitgevoerd om de 100 uren van de dienst in zoet water en o

AdvertisementDe Mercruiser 5.0 liter motor produceert 220 pk cardanas. Deze motor zal u jarenlang probleemloos gratis service te geven wanneer goed onderhouden. Het wordt aanbevolen dat een tune up worden uitgevoerd om de 100 uren van de dienst in zoet water en om de 50 uur bij gebruik in zout water. Nieuwere versies van deze motoren maken gebruik van de Mercury Thunderbolt ontstekingssysteem zodat u snel betrouwbare start. U kunt afstemmen van uw scheepsmotor jezelf door het verkrijgen van de noodzakelijke benodigdheden bij uw lokale Mercury Marine dealer.

Wat je nodig hebt

Dopsleutel set

Steeksleutel

platte schroevendraaier

containers

Motor oliepomp

distributeur cap

Rotor

Papier en potlood

Bougie voelermaat

Bougies

Bougiekabels

Brandstoffilter

Olie

Oliefilter

lagervet

terpentine

perslucht

Accu borstel

Verwijder de schroef met een Mercruiser prop removal tool. Inspecteren op schade. Wrijf lagervet op de schroefas en vervang de schroef.

Open de motorkap en onderzoekt de riemen en slangen. Vervang de banden als ze lijken versleten of gebarsten. Knijp de slangen met uw hand en vervang ze als ze het gevoel zacht.

Verwijder de peilstok en sluit een mariene olie pomp door schroeven het einde van de pomp naar de schroefdraadbasis de peilgat. Het uiteinde van de afgifteslang in een houder en pomp totdat alle olie uit de motor is verwijderd. Koppel de pomp en vervang de peilstok.

Verwijder het oliefilter door het plaatsen van een filter moersleutel over het en het verdraaien van de filter tegen de klok van de montageplaat totdat deze los. Verwijder de sleutel en draai de filter af met je handen. Gooi de oude filter goed.

Haal het nieuwe filter uit de doos en wrijf sommige schone motorolie op de pakking met uw vinger. Draai het nieuwe filter op de basis met de hand en draai het een hele slag nadat je voelt de pakking aan de montageplaat.

Open de motor vuldop op het klepdeksel en plaats een trechter erin. Vul de motor met nieuwe olie tot de peilstok olie is op de volledige merk.

Vind het brandstoffilter tussen de brandstoftank en de carburateur. Het lijkt op het oliefilter. Gebruik de oliefiltersleutel om het op dezelfde manier als de olie filter te verwijderen. Vervang het brandstoffilter met een nieuwe eenheid.

Onderzoek de rotor kap en maak een diagram van de bougie bedrading. Het is essentieel dat de kabels vervangen in dezelfde volgorde de juiste ontstekingsvolgorde. Haal de stekker draden van de dop door ze stevig af te trekken met je vingers. Duw de spanbanden op de distributeur dop en verwijder deze. Controleer of er geen storting te bouwen of corrosie aan de binnenkant. Verwijder de rotor door deze omhoog te trekken en te vervangen door een nieuwe eenheid. Vervang de distributeur cap met de nieuwe door het op de basis en het knippen van de banden terug over de randen.

Verwijder een van de bougiekabels door te trekken het af met een draad hulpmiddel bougie of met je vingers. Verwijder de bougie met een dopsleutel. Haal de nieuwe stekker uit de doos en controleer de opening van de plug met een voelermaat. Raadpleeg uw handleiding voor de juiste maat voor uw specifieke motor. Pas de gapping als nodig is en installeer de nieuwe plug. Wees voorzichtig om alleen knusse het naar beneden en niet te vast draait het. Vergelijk de stekker draad die u hebt verwijderd met de nieuwe draden in uw kit en te vervangen door één dezelfde lengte. Sluit het andere uiteinde aan de distributeur met behulp van uw diagram voor de juiste locatie. Herhaal dit totdat alle kabels en pluggen zijn vervangen.

Verwijder de vonkenvanger gelegen op de top van de carburateur. Verwijder de borgmoer met behulp van een steeksleutel. Plaats het toestel in een grote platte bak en giet er genoeg terpentine om de vinnen te dekken. Laat het om te genieten voor 10 of 15 minuten en verwijder het. Blaas de vinnen met perslucht drogen en de rem opnieuw te installeren.

Verwijder de batterij kabels en het reinigen van de palen en terminals met een staalborstel. Sluit ze en geef de batterij volledig is opgeladen.

Share This Post