Index / Cars / Hoe maak je Tune Up een Chevy 2.8 V6

Share This Post

Cars

Hoe maak je Tune Up een Chevy 2.8 V6

De Chevy 2,8 V-6 motor wordt vaak gevonden in de late jaren 1980 Camaro. Het is een injectiemotor; Daarom zijn er geen carburatorafstellingen. Deze motor maakt gebruik van een distributeur, die aan moet worden bijgewoond tijdens de afstelling. Wannee

Advertisement

De Chevy 2,8 V-6 motor wordt vaak gevonden in de late jaren 1980 Camaro. Het is een injectiemotor; Daarom zijn er geen carburatorafstellingen. Deze motor maakt gebruik van een distributeur, die aan moet worden bijgewoond tijdens de afstelling. Wanneer u de draden en de dop dient de draden worden aangebracht of ze kunnen op in de verkeerde volgorde worden gezet, waardoor de auto slecht georganiseerd - of helemaal niet. Je moet een afstelling te krijgen om de 30.000 mijl. De procedure duurt ongeveer een uur in beslag.

Wat je nodig hebt

Geïsoleerde bougiekabel tang

Bougie socket

schroevedraaier

Set van sockets

plug draden

Bougies

vloeibare gum

distributeur cap

distributeur rotor

Verwijder de bougiekabels en bougies uit hun boxen. Leg de onderdelen op de voorzijde van het voertuig. Verwijder een draad van een bougie en de distributeur. Als de draad niet af te trekken met de hand, gebruik dan de bougiekabel tang. Verwijder de bougie met behulp van de bougie stopcontact. Steek de nieuwe bougie en draai deze goed vast. Niet te strak aan de stekker - dit zal de schroefdraad.

Overeenkomen met de oude draad met een nieuwe draad voor de lengte. Installeer de nieuwe draad. Doe hetzelfde voor de andere vijf cilinders.

Markeer de bougiekabels en de kap, zodat u weet welke draad gaat naar welke aansluiting op de dop. Maak een markering op de kap, de voortzetting van op de basis van de distributeur, zodat u weet welke positie de kap gaat maar door. Houd de nieuwe dop naar de oude dop en markeer deze op dezelfde wijze.

Draai het ingedrukt houden schroeven op de dop, met behulp van de schroevendraaier of bus, afhankelijk van het type van de dop gebruikt op uw distributeur. GM meeste caps een veerbelaste pen met een gleuf voor een schroevendraaier aan de bovenkant van de pen. De onderzijde van de pen is een "L", die onder de behuizing wordt gedraaid om de dop op te houden. Als je dit soort dop, druk de pin met de schroevendraaier, draai hem dan een kwart tot de helft draaien. Een aftermarket cap kunnen bouten, in welk geval moet u ze met een socket te verwijderen.

Til de dop en noteer de positie van de rotor. Markeer de distributeur behuizing, waar het centrum van het metalen stuk in de arm van de rotor uitstrekt. Ontgrendelen de twee-rotor bevestigen schroeven, til de rotor van de distributeur. Installeer de nieuwe rotor in exact dezelfde positie en draai de schroeven stevig vast.

Houd de nieuwe kap naast de oude kap. Breng de bougiekabels aan het nieuwe GLB, na uw markeringen. Plaats de dop en draai de pinnen onder de distributeur behuizing, met behulp van de schroevendraaier.

Hints

De condensator en module, als je jaar en model 2.8-liter motor is uitgerust, hoeft niet te worden vervangen bij elke afstelling.

Share This Post