Index / Cars / Hoe maak je Tune een Holley 2300

Share This Post

Cars

Hoe maak je Tune een Holley 2300

Stemmen van een 2300 Holley Carburateur is een eenvoudig proces dankzij Holley's eenvoudig ontwerp en exterieur tuning mogelijkheden, wat betekent dat de carburateur kan worden aangepast op het vliegen terwijl gemonteerd op het inlaatspruitstuk. De H

Advertisement

Stemmen van een 2300 Holley Carburateur is een eenvoudig proces dankzij Holley's eenvoudig ontwerp en exterieur tuning mogelijkheden, wat betekent dat de carburateur kan worden aangepast op het vliegen terwijl gemonteerd op het inlaatspruitstuk. De Holley 2300 is een dubbelloops, handbediende choke carburateur met een luchtstroom rating van 500 CFM (cubic feet per minuut), ontworpen voor montage op kleine blok Amerikaanse motoren van de jaren 1960 en 1970 met vierkante boring mounts.

Wat je nodig hebt

schroevedraaier

Moersleutel

Tang

Zet het voertuig op een vlakke ondergrond.

Verwijder de brandstof kom zicht plug schroef en het brandstofpeil te evalueren. Zorg ervoor dat de brandstof sijpelt uit de haven gat.

Draai de brandstof kom stelschroef en moer twee slagen los. Start de motor en draai de stelmoer met de klok mee met een sleutel om de brandstof te verlagen, of linksom om de brandstof te verhogen. Zorg ervoor dat de stelschroef niet tijdens de "nut" instelling wordt gedraaid. Echter, wanneer de juiste brandstof wordt bereikt, houdt u de moer stationair terwijl het aandraaien van de schroef.

Plaats de aanblik plug schroef en draai.

Laat de motor stationair en luister voor een vlotte stationair. Als het stationair ruw is, moet u de stationair mix schroeven te stellen totdat de maximale onderdruk is bereikt.

Bevestig een vacuümmeter om het vacuüm check-poort van het inlaatspruitstuk.

Zoek de mix stelschroeven aan beide zijden van de meetinrichting blok tussen de brandstofhouder en centrumlichaam van de carburateur. Draai de schroeven, vervolgens een back-out 1,5 bochten.

Stel de mix schroeven in gelijke stappen totdat de aanpassing niet meer maakt een verhoging van het vacuümniveau van de inlaatlucht. Op dit moment wordt de maximale onderdruk bereikt en het stationair mengsel wordt ingesteld.

Controleer de gashendel borden om ervoor te zorgen dat ze goed functionerende, met de motor uit. Spray carburateur schoner in de gashendel boring in korte uitbarstingen. Start de motor en bedien het gasklephuis te zorgen dat de motor goed versnellen.

Zoek de gasklep plaat nok aan de kant van de carburateur van de bestuurder en stel de nok pin hoger of lager te vertragen of vooraf de gasklep operatie. Dit zal tune de gashendel platen om correct te openen, waardoor voor een soepele, heldere acceleratie.

Share This Post