Index / Sport en fitness / Hoe maak je True a Bike Wheel

Share This Post

Sport en fitness

Hoe maak je True a Bike Wheel

Begrijpen hoe fietswielen werk is belangrijk: Onderzoek van een fietswiel en je zult zien dat spaken trekken aan het stuur van links naar rechts. Indien het saldo is uitgeschakeld, het wiel trekt aan de ene kant en het wiebelt. Aanpassen spaken is al

AdvertisementBegrijpen hoe fietswielen werk is belangrijk: Onderzoek van een fietswiel en je zult zien dat spaken trekken aan het stuur van links naar rechts. Indien het saldo is uitgeschakeld, het wiel trekt aan de ene kant en het wiebelt. Aanpassen spaken is alles wat je hoeft te doen om het te repareren. U kunt een snelle oplossing op de weg, een meer omvattende oplossing in uw garage, of een gedetailleerde truing behulp van een speciale stand te doen.

Roadside Repair

Fietswielen staan ​​onder spanning. Spokes trekken van beide kanten hen kracht te geven. Als je iets of val geraakt, kan spanning op de spaken uit balans raken, waardoor het wiel te wiebelen of wrijven op de remmen of het frame als het draait. Doe een snelle reparatie door grijpen twee spaken tegelijk. Knijpen ze samen om losse spaken te vinden. De meest losse spaak is de waarschijnlijke boosdoener. Gebruik een spaak moersleutel te scherpen. De spaaksleutel past op de spaaknippel - een vierkant as - waar de spaak komt het wiel. Plaats de sleutel op de spaak en draai de spaak een paar slagen om de spanning het, het trekken van de wobble uit het wiel. Als je op de snelweg of het pad, het is niet nodig om de wobble volledig te verwijderen, net genoeg zodat het niet te wrijven. Stap op de fiets en rijden, vul het truing thuis.

Brake Pad truing

Professionals gebruiken truing stands om waar fietswielen. De meeste mensen hebben niet één, ze zijn duur, en tenzij je een hele tijd te gebruiken, niet de moeite waard. Het is mogelijk om waar een fietswiel met behulp van de verdraagzaamheid tussen remblokken; gewone fietsers doen het de hele tijd. Begin met het plaatsen van de fiets op zijn kop. Geef het wiel een spin met uw hand. Als het wiel wiebelt van links naar rechts, of wrijft op de remblokken het uit waar. Kies een punt op het wiel waar de kloof tussen het wiel en remblok is de meest smalle - het wiel kan zelfs het kussen raken op dit punt. Plaats een spaak moersleutel op de spaak recht tegenover de smalle kloof. Draai de spaak 1/4-slag per keer aan het wiel van de pad te trekken. Het wiel niet beweegt, kan het nodig zijn om de uitdagende spaak die trekt het wiel in de tegenovergestelde richting los. Draai het wiel en herhaal indien nodig, kunnen er andere spaken die moeten aanpassen.

truing Stands

Truing staat de meest nauwkeurige techniek voor het wiel truing. Ze zijn uitgerust met verstelbare remklauwen dat wiel wobble te meten. Verwijder de band voor het beste resultaat, en plaats het wiel in de stand. Stel de remklauwen enkele centimeters van het wiel op beide zijden. Draai het wiel voorzichtig, als het wrijft remklauwen, een back-een beetje af. Draai het wiel en let op de kloof tussen de punten van de remklauwen en het wiel. Truing wiel met een stand vereist slechts kleine aanpassingen spaken, een voor een, typisch minder dan 1/4-slag per keer, aanhalen en deze los om de perfecte balans. Spokes allemaal hetzelfde uitzien. Mark individuele spaken met tape of een marker voor diegenen die je al hebt aangepast aan te geven.

Do's en Don'ts

Heeft de spaak niet vast wanneer de spaak draait met de tepel, moet spaken nooit weer. Als dit gebeurt, voeg een druppel fiets glijmiddel om de spaak uit de tepel vrij. Niet afronden tepels. Als je toevallig de sleutel draaien op de tepel, gebruikt u de verkeerde spaaksleutel, of het wiel wordt kromgetrokken te veel om te herstellen, en moet worden vervangen. Niet wielen met ruwe vangsten waar ze gelast gebruiken. Erken een falende las door een klikkend geluid wanneer u de remmen. Aanpassing spaken kan soms verwarrend, afhankelijk van de stand van het wiel van boven naar beneden. Spokes meestal draai in de tegenovergestelde richting die je zou denken. Te letten: Als de spaak los in plaats van Haalt, bent je het draaien van de verkeerde manier. Als uw wiel heeft een duidelijke rimpel, buigen of barsten, kan niet worden vastgesteld.

Share This Post