Index / Eten drinken / Hoe maak je Sponge Candy

Share This Post

Eten drinken

Hoe maak je Sponge Candy

Spons candy is een toffee-achtig, Hard Candy, dat een zeer kenmerkende textuur die afkomstig is van een chemische reactie tussen azijn en zuiveringszout heeft. De candy kan gewoon worden gegeten, of bedekt met chocolade. Hoewel Buffalo, New York is h

Advertisement

Spons candy is een toffee-achtig, Hard Candy, dat een zeer kenmerkende textuur die afkomstig is van een chemische reactie tussen azijn en zuiveringszout heeft. De candy kan gewoon worden gegeten, of bedekt met chocolade.

Hoewel Buffalo, New York is het best bekend om zijn spons snoep, haar geschiedenis blijft een mysterie. Zoals Gary Whitt van Ko-Ed Candies in Buffalo zegt: "Sponge snoep heeft een identiteitscrisis." Het staat bekend als Violet Crumble of Honeycomb in Australi├ź, Cinder Toffee in Engeland, Sea Foam in Pacific Northwest van de Verenigde Staten, Molasses Rookwolken in St. Louis, Missouri, Hokey-Pokey in Nieuw-Zeeland en de Fee Voedsel in Chicago en Wisconsin.

Wat je nodig hebt

1 kop gekorrelde witte suiker

1 kopje donker corn syrup

1 eetlepel appelazijn

Zware middelgrote steelpan

Grote houten lepel

Candy thermometer

Boter

9-door-9-inch metalen bakken pan

1 eetlepel zuiveringszout

1 eetlepel vanille-extract (optioneel)

Rubberen spatel

Voorbereiding

Verwarm de kookplaat brander te hoog vuur. Meng suiker, maïssiroop en azijn in de pan. Clip suikergoedthermometer opzij van pan zodat de bodem van de thermometer in de vloeistof, maar de bodem van de pan niet aanraken. Leg ze op voorverwarmde brander.

Roer het mengsel tot de suiker volledig opgelost. Laat het mengsel tot een volledige kook worden zonder extra roeren.

Vet de bodem en zijkanten van de 9-inch bij 9-inch pan met gekoelde boter tijdens het wachten voor het mengsel aan de kook.

Voeg de vanille (optioneel) als thermometer 290 graden Celsius bereikt. Haal de pan van de brander en voeg de baking soda als het snoepje thermometer 300 graden bereikt. Roer net genoeg om te mengen in de baking soda.

Giet de snoep in de beboterde pan met een rubberen spatel om de snoep uit de zijkanten en de bodem schrapen. Laat de snoep in de pan niet te verspreiden; in plaats daarvan, laat de snoep spread op zijn eigen. Laat afkoelen.

Snijd of breek de snoep in kleine stukjes wanneer het koel genoeg. Bewaar in een koele, droge plaats.

Hints

De snoep in water oplosbaar die schoon-up erg makkelijk maakt. Gewoon genieten van uw keukengerei en pan in warm water om het teveel aan snoep te verwijderen.

U kunt uw bakblik met een siliconen mat in plaats van smeren met boter lijn.

Het snoepje zal heel wat schuim wanneer u de baking soda toe te voegen, dus zorg ervoor dat uw pan groot genoeg is om de uitbreiding tegemoet te komen.

Share This Post