Index / tech / Hoe maak je Paint geleidende

Share This Post

tech

Hoe maak je Paint geleidende

Geleidende verf of lak gemengd met metaaldeeltjes dat een elektrische stroom kan overbrengen, kan artistiek worden gebruikt of de functie van elektronica zoals displays, antennes, consumentenelektronica en interne geluidsregelaars verbeteren. Artisti

Advertisement

Geleidende verf of lak gemengd met metaaldeeltjes dat een elektrische stroom kan overbrengen, kan artistiek worden gebruikt of de functie van elektronica zoals displays, antennes, consumentenelektronica en interne geluidsregelaars verbeteren. Artistieke toepassingen zijn het schilderen op beeldhouwwerken, canvas schilderijen of kleding om interessante ontwerpen te maken, en de verf kunnen als de koppeling tussen een batterij en verlichting bedienen. Maak je eigen geleidende verf thuis met behulp van materialen verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten.

Wat je nodig hebt

latex verf

Metalen deeltjes, zoals grafiet poeder

Paint roerder

geleidbaarheid tester

Selecteer metalen deeltjes te mengen in uw verf. Sommige keuzes zijn zilver poeder of in poedervorm grafiet. Grafiet poeder kan ook natuurlijk zijn voor sommige toepassingen, dus selecteer het juiste materiaal voor uw specifieke behoefte alvorens te mengen in de verf.

Meng een kleine steekproef van latex verf met zoveel metaalpoeder mogelijk tot het klonterig. Test de geleidbaarheid van de verf klonterig. Voeg kleine hoeveelheden verf en roer het monster tot de geleidbaarheid daalt tot het gewenste niveau. Handhaving van metingen van het poeder en verf gebruikt in uw steekproef voor toekomstige stappen.

Schilder een kleine hoeveelheid monster verf op een oppervlak vergelijkbaar met degene die je van plan om de geleidende verf op te gebruiken. Laat de verf drogen en test de geleidbaarheid. Stel de verhoudingen en test indien nodig worden betere geleidbaarheid van het materiaal.

Meng de hele emmer latex verf met evenveel metaalpoeder nodig om de verhoudingen van verf en poeder repliceren het meest effectief in stap 3. Roer grondig worden voor het testen en schilderen.

Hints

Een at-home geleidbaarheid tester kan worden met behulp van een AC-adapter, gloeilamp en een audiokabel.

De metalen deeltjes kunnen zinken in de verf, dus roer grondig voor het testen van de verf.

Om letsel en elektrocutie te voorkomen, wees voorzichtig als het testen van de geleidbaarheid met een zelfgemaakte detector.

Share This Post