Index / Eten drinken / Hoe maak je makkelijk Egg Drop Soup

Share This Post

Eten drinken

Hoe maak je makkelijk Egg Drop Soup

Hoewel het ontmoedigend kan schijnen, ei drop 'soep is eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden. Met tal van mogelijkheden voor toevoegingen en vervangingen, dan kunt u dit recept naar wens aan te passen. Voor een steviger maaltijd, voeg gehakte kip, h

Advertisement

Hoewel het ontmoedigend kan schijnen, ei drop 'soep is eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden. Met tal van mogelijkheden voor toevoegingen en vervangingen, dan kunt u dit recept naar wens aan te passen. Voor een steviger maaltijd, voeg gehakte kip, ham, garnalen, of dun gesneden rundvlees voor een dierlijk eiwit infuus. Of voeg groenten en gebruik groentebouillon (in plaats van kippenbouillon) voor een eiwit verpakt vegetarische maaltijd.

Wat je nodig hebt

2 eetlepels koolzaadolie of olijfolie

2 kaneelstokjes

1 steranijs

2 stengels citroengras, gehalveerd en gehakt in 3-inch stukken

2-inch stukje gember, gesneden in rondes

3 teentjes knoflook, fijngehakt

½ theelepel rode peper vlokken, optioneel

4 kopjes kippenbouillon (of groentebouillon)

2 eetlepels miso pasta

2 eetlepels zoutarm sojasaus of naar smaak

3 grote eieren

1½ eetl maizena, gescheiden

1 bosje groene ui, gehakte

Tip

Indien gewenst, voeg rijstnoedels voor een ramen-stijl ei drop 'soep.

Stap 1: Bereid de bouillon

Voeg de olijfolie, kaneel, anijs, citroengras, knoflook en rode peper vlokken op een grote pan of pot. Vuur matig hoog en koken, onder regelmatig roeren, tot kruiden zijn zeer geurig, ongeveer 3 minuten.

Voeg de kippenbouillon, sojasaus en miso pasta en roer goed. Breng het mengsel tot een volledige kook, temper het vuur, dek af, en laat gedurende 15 tot 20 minuten.

Proef de bouillon voor de smaak. Voeg meer soja saus of miso pasta indien gewenst. Verwijder de gember rondes, kaneelstokjes, anijs, en citroengras stelen uit de bouillon met een schuimspaan uit de pan en gooi.

Stap 2: Bind de Bouillon

Voeg 1 eetlepel maïzena tot een kleine kom en giet 1/3 tot 1/2 kop van de hete bouillon. Roer goed totdat het is opgelost.

Breng het maïzena mengsel aan de pot met de bouillon toe en roer goed, waardoor de bouillon op een zeer zacht sudderen.

Stap 3: Doe de Egg Drop

eieren toe te voegen aan een kleine kom, samen met de overige (1/2 eetlepel) maïzena. Klop samen tot goed gecombineerd.

Giet langzaam het ei / zetmeel mengsel in de pruttelende bouillon door de tanden van de vork. Doe dit een beetje op een moment, kloppen de bouillon tussen giet. Zodra alle van het ei is in de soep uitgestort, laat bouillon om te zitten op een laag vuur voor een paar minuten, kloppen af ​​en toe, om ervoor te zorgen ei koks all the way.

Stap 4: Serveer de soep onmiddellijk en geniet

Serveer het ei druppel soep met vers gehakte groene ui, en geniet!

Share This Post