Index / Tuin / Hoe maak je Lotus Pods Droog

Share This Post

Tuin

Hoe maak je Lotus Pods Droog

De vermelding van lotus peulen roept beelden op van diep bruine peulen die rammelen en roll als hun zaden wervelen rond in open gaten. Maar lotus peulen niet beginnen bruin. Het is pas na goed drogen dat deze zaaddozen maken een opvallende statement

AdvertisementDe vermelding van lotus peulen roept beelden op van diep bruine peulen die rammelen en roll als hun zaden wervelen rond in open gaten. Maar lotus peulen niet beginnen bruin. Het is pas na goed drogen dat deze zaaddozen maken een opvallende statement in elke gedroogde bloemstuk. Het drogen van hen is niet zo verschillend van het drogen van elke bloem, maar je moet voorzichtig zijn om ze op te halen op het juiste moment te zijn.

Pick lotus peulen terwijl ze nog groen en hun volledige groei hebben bereikt. Indien de zaden begonnen vanaf de kanten van het zaad zakken trekt het tijd op te halen voor het drogen. Als je te lang wacht, zal de stengel buigen naar beneden en je zal niet in staat zijn om een ​​mooie rechte steel voor uw gedroogde pods.

Verwijder overtollig blad en bundelen verschillende zaaddozen samen. Zet de stam met een rubberen band. U kunt gewone tuin touw te gebruiken, maar elastische banden zorgen voor meer grip en houd de steel stevig, zelfs als het krimpt tijdens het drogen.

Hang de lotus peulen ondersteboven in een koele droge omgeving met goede ventilatie. Zorg ervoor dat de pod vrij zonder rusten tegen een muur kan hangen. Zoals de pod droogt, zal het bruin en stijf te draaien.

Controleer pods wekelijks te zien of ze volledig zijn opgedroogd. De steel moet stijf zijn en het zaad pod moet hard zijn. Als er nog enige flexibiliteit in zowel de stengel of de pod, laat ze nog een week.

Verwijder de elastische band en het gebruik van de lotus zaaddozen in gedroogde bloemstuk of in de natuur ambachten.

Share This Post