Index / Cars / Hoe maak je Lees een Ford Block Date Code

Share This Post

Cars

Hoe maak je Lees een Ford Block Date Code

Ford maakt gebruik van een breed scala aan nummering structuren voor de datum codes. Het grootste deel van het blok datumcodes u ziet negen cijfers in drie verschillende types groep. Zodra u begrijpt hoe de structuren werkt, kunt u lezen en gemakkeli

AdvertisementFord maakt gebruik van een breed scala aan nummering structuren voor de datum codes. Het grootste deel van het blok datumcodes u ziet negen cijfers in drie verschillende types groep. Zodra u begrijpt hoe de structuren werkt, kunt u lezen en gemakkelijk te begrijpen van de codes. Weten hoe om te lezen Ford blok datum codes zal je helpen als je nodig hebt om een ​​aantal blok overeenkomen bij het herstellen van een oude Ford, bijvoorbeeld. Het kennen van de juiste leeftijd van een deel zal u helpen om te weten of u een identiek onderdeel te vervangen hebt gevonden.

Zoek de datum code gestempeld aan de rechterzijde van de Ford blok, net boven de starter op Boss 302, 351W / 351C en 221/260/289/302 motoren. De datum code kan ook op een bewerkte oppervlak van het blok en zal vier alfanumerieke tekens, zoals hebben "5E30." Dit aantal vertegenwoordigt de datum montage als stempel op de bewerkte baas; anders zal je een metalen plaatje of een sticker te zien. Gebruik de gestempelde productiedatum waar mogelijk voor de hand, omdat je vindt het makkelijker, en omdat de sticker of etiket mag ontbreken.

Vind het decennium van de datum door te kijken naar de eerste letter van het onderdeelnummer, eveneens gelegen boven de starter, acht of meer cijfers lang, gescheiden door koppeltekens of spaties. Bijvoorbeeld, voor 1950 de eerste letter zou "B" en de letter "C" voor de jaren 1960, "D" voor de jaren 1970, "E" voor de jaren 1980, "F" voor de jaren 1990 enzovoort. Een Ford onderdeelnummer eruit kan zien, "F6TE-2002," met een jaren 1990 tien jaar.

Kijk naar het eerste cijfer van de Ford blok datum code, die lijkt op een viercijferige code, soms met een vijfde cijfer vertegenwoordigt de grootte van de motor of pk. Het eerste nummer geeft het tien jaar. Voor dit voorbeeld, in een vier-cijferige code van de "5E30", "5" betekent 1995 wanneer ze moeten verschijnen als eerste cijfer.

Lees het tweede cijfer, die de maand en alfabet positie. Ford niet de letter "I" gebruikt in dit geval. De letters kan een "A" voor de maand januari worden door middel van "M" voor de maand december. De "E" als het tweede cijfer, bijvoorbeeld, betekent de vijfde maand, of mei. Een "H" in deze positie zou de maand augustus betekenen, zoals de achtste letter van het alfabet.

Interpreteren derde en vierde cijfer de dag van de maand. Bijvoorbeeld "30" in de derde en vierde positie betekent de 30e dag van de maand. In dit voorbeeld, een blok Ford datumcode van "5E30" vertegenwoordigt 30 mei 1995.

Share This Post