Index / Onderwijs / Hoe maak je Lees een Bell Curve

Share This Post

Onderwijs

Hoe maak je Lees een Bell Curve

Scores gebruikt in de statistieken kunnen moeilijk te interpreteren zijn, maar een van de fundamentele manieren waarop de statistieken beschrijft academische scores is met de bell curve, ook wel bekend als de normale verdeling of Gauss-verdeling. Inz

Advertisement

Scores gebruikt in de statistieken kunnen moeilijk te interpreteren zijn, maar een van de fundamentele manieren waarop de statistieken beschrijft academische scores is met de bell curve, ook wel bekend als de normale verdeling of Gauss-verdeling. Inzicht in deze curve en hoe scores vallen op kan statistieken veel gemakkelijker te interpreteren en te begrijpen. U kunt T-scores, Z-scores, standaard scores of zelfs stanines gemeld zien. Eén ding hebben ze allemaal gemeen hebben is dat ze scores verdeeld over dezelfde bell curve. De bell curve en de eigenschappen veranderen nooit. Het enige dat verandert is een bepaalde score en waar het aan de bel curve zou vallen. Als u ooit een rapport met een score op te lezen, zorg ervoor dat u het vinden van de aard van de score is. Zodra je dat weet, moet u in staat om te kijken naar de bell curve om te zien wat de score betekent.

Kijk naar de symmetrische vorm van een bell curve. Het centrum zou zijn wanneer het grootste deel van scores vallen. De kleinste gebieden om de uiterst links en rechts zou zijn waar de laagste en de hoogste scores zou vallen.

Lees over de curve van links naar rechts. De curve wordt gewoonlijk onderverdeeld in secties. Elke sectie vertegenwoordigt het gedeelte of percentage scores die op dat punt op de curve vallen. De eerste, of de kleinste, sectie kan vertegenwoordigen slechts een paar scores. Het grootste gedeelte van de scores zou in de twee delen dichtst bij het centrum, waar 68,26 procent van de scores vallen. Alle percentages van de verschillende delen op tot 100 procent en 50 procent vallen op elke zijde van de bocht. De linkerkant van de curve geeft scores die vallen onder het gemiddelde en de rechterkant staat voor scores die boven het gemiddelde vallen.

Kijk voor een lijn met het label "standaarddeviaties." De standaarddeviatie is de sleutel tot het interpreteren van scores die vallen op de bell curve. De standaarddeviatie is hoeveel scores worden uitbetaald in dat gedeelte van de curve. Verschillende scores verschillende standaarddeviaties. Bijvoorbeeld, een standaard score heeft meestal een standaarddeviatie van 15, en een T-score altijd een standaarddeviatie van 10.

Zoek uit wat de aard van de score je naar kijkt. Een score kan goed lijken, maar je moet weten wat voor soort score is om echt te weten. Zo worden mensen gebruikt om 100 een goede score, want dat staat voor een perfecte score op school. Een score van 60 dan zou worden beschouwd als een slechte score. Als dat 60 is een T-score, is het echter boven het gemiddelde voor wat het meet.

Lees langs de zijkant van de bell curve van de soorten scores te vinden. Kijk over de lijn voor dit soort score. De T-score die op het gemiddelde valt is 50, terwijl de z-score is nul. Veel scores die worden gemeld worden "standaard scores." Standard scores hebben een gemiddelde van 100. Dus een standaard score van 100, een T-score van 50 en een Z-score van 0 allemaal hetzelfde betekenen, omdat ze vallen allemaal op hetzelfde punt op de bell curve. Een andere manier om het te zeggen, is dat een standaard score van 100 zou converteren naar een T-score van 50.

Share This Post