Index / Ambachten / Hoe maak je Knip een Picture Frame Mat

Share This Post

Ambachten

Hoe maak je Knip een Picture Frame Mat

Hoe maak je een Picture Frame Mat Knippen. Een mat is wat geeft kunst een afgewerkte look. Het creëert een "kader" in het frame. Hier zijn een paar eenvoudige stappen om u te helpen uw foto te ontwerpen om het een meer professionele en gepolijst

Advertisement

Hoe maak je een Picture Frame Mat Knippen. Een mat is wat geeft kunst een afgewerkte look. Het creëert een "kader" in het frame. Hier zijn een paar eenvoudige stappen om u te helpen uw foto te ontwerpen om het een meer professionele en gepolijste look.

Wat je nodig hebt

Kunst

snijmatten

mat Snijders

Document En Potloden

X-Acto Messen

heersers

Beslis hoeveel van een mat rand die u wilt rond de kunst om te vertrekken. In de regel laat ten minste 3 inch aan de zijkanten en bovenkant en 4 inches onderaan.

Berekenen hoeveel kunst je wilt laten zien door het raam. Bijvoorbeeld, als u het inlijsten van een foto die is 5 inch met 8 inch, kon je een 6-inch-by-9-inch scherm knippen en onthullen de rand van de foto (en een 1/2-inch rand rondom) - of, kunt u een 4-inch-by-7-inch scherm en "gewassen" de foto te snijden.

"Float" een klein stukje op een grote mat - het openbaren van de hele stuk papier plus een rand - voor een zeer dramatische look. Dit werkt bijzonder goed voor de kunst die loopt uit over de rand van het papier.

Knip een stuk mat boord om uw fotolijst passen. Meet het inwendige van het frame en markeer deze afmetingen aan de achterkant van de mat.

Leg de mat op een snijplank of snijden mat.

Plaats een liniaal langs een van de lijnen, houd hem stabiel, en uitvoeren van een mes langs de rand. Maak twee of meer runs langs de liniaal, indien nodig.

Meet en markeer de achterkant van de mat, het venster dat je uitgesneden tekenen.

Snijd het raam aan de achterkant met behulp van uw mat cutter. Plaats de liniaal langs één van de lijnen, houd hem stabiel en draaien het mes langs de rand.

Zorg ervoor dat de schuine kant wordt schuin uit de buurt van het venster dat u snijden, zodat de schuine kant zichtbaar is vanaf de "juiste" kant van de mat zal zijn.

Stoppen vlak bij de hoek van het venster, zodat je niet voorbijschieten.

Afwerking van de snede met een X-Acto mes.

Hints

Oefen op stukjes totdat u het gevoel van krijgen.

De handheld mat mes heet een Dexter (minder dan $ 20) krijgt u een afgeschuinde rand te geven en, met een beetje oefening, een boete venster. Als je gaat dit regelmatig te doen, een professionele kwaliteit mes ($ 300- $ 800) is zijn gewicht in goud waard.

"Gewicht" van de bodem van de mat - dat is, moet meer mat zichtbaar onder de kunst dan daarboven zijn.

Als al het andere faalt, hebben een framing winkel snijd het venster voor u.

Laat uw vinger gaan over de rand van de heerser - mat messen zijn scherp.

Share This Post