Index / Bedrijf / Hoe maak je inventaris waarde te berekenen

Share This Post

Bedrijf

Hoe maak je inventaris waarde te berekenen

"Inventory waarde" is een definitie in het bedrijfsleven, dat goed is voor de waarde van een bedrijf heeft voor de inventaris dat het nog te verkopen. Inventaris waarde wordt doorgaans berekend aan het einde van een bedrijfsboekhoudingen periode

Advertisement"Inventory waarde" is een definitie in het bedrijfsleven, dat goed is voor de waarde van een bedrijf heeft voor de inventaris dat het nog te verkopen. Inventaris waarde wordt doorgaans berekend aan het einde van een bedrijfsboekhoudingen periode (bijvoorbeeld aan het einde van een kwart evaluatie) om de waarde van de onderneming nauwkeurig mogelijk, aangezien onverkochte heeft een waarde die moet worden verwerkt. In de zakelijke wereld, zijn er twee methoden om de inventaris waarde te bepalen - de gemiddelde kosten methode en de batch-methode. Terwijl de gemiddelde kostprijs gemakkelijker te berekenen, de ladingsgewijze methode een nauwkeuriger waarde.

Gemiddelde kosten Methode

Vind uw gemiddelde kosten per eenheid, dat is het bedrag dat elke eenheid in je inventaris kosten voor de consument om te kopen.

Vind het aantal eenheden in je inventaris. Dit is het aantal eenheden dat u niet zijn verkocht.

Vermenigvuldig de gemiddelde kosten per eenheid met het aantal eenheden in je inventaris. Bijvoorbeeld, als de gemiddelde kosten per eenheid is $ 3, en het aantal eenheden in je inventaris is 15, dat betekent dat je een inventaris waarde van $ 45.

batchmethode

Vind de kosten per eenheid van de partij één. Voor ons voorbeeld, een partij van graan kost $ 4 per eenheid. Vind de hoeveelheid van elke partij. Voor ons voorbeeld, batch één van graan heeft 100 eenheden.

Vermenigvuldig de kosten per eenheid door de hoeveelheid van elke partij in de inventaris van die partij inventaris waarde te vinden. In ons voorbeeld, dat is $ 4 maal 100, waarvan $ 400 inventariswaarde gelijk.

Herhaal de stappen 1 en 2 voor elke volgende batch. In ons voorbeeld, laten we zeggen dat er een totaal van twee partijen. In batch twee, er graan met een prijs van $ 3 en een hoeveelheid van 75 $ 3 maal 75 bedraagt ​​$ 225, dat de inventariswaarde van batch twee.

Tel alle van de inventaris waarden voor elke partij. In ons voorbeeld, dat betekent dat het toevoegen van $ 400 van partij een en $ 225 van partij twee, wat betekent dat de totale voorraad is $ 625.

Share This Post