Index / Ambachten / Hoe maak je Hump Mallen

Share This Post

Ambachten

Hoe maak je Hump Mallen

Hump ​​mallen worden vaak gebruikt door pottenbakkers die plak werk doen. Het is een alternatieve methode voor het maken van komvormige aardewerk zonder het gebruik van een draaischijf. Hump ​​mallen kan worden gemaakt in elke maat met behulp van gip

AdvertisementHump ​​mallen worden vaak gebruikt door pottenbakkers die plak werk doen. Het is een alternatieve methode voor het maken van komvormige aardewerk zonder het gebruik van een draaischijf. Hump ​​mallen kan worden gemaakt in elke maat met behulp van gips of ongebakken klei. Zij werken door vullen van de ruimte binnen de kom en zijn meestal de vorm van een omgekeerde kom. Een vel of plaat van klei wordt voorbereid en gedrapeerd over de bult. Na enige droogtijd, de komvormige plaat kan vervolgens worden uit de bult mal opgeheven.

Wat je nodig hebt

Aardewerk gips

mengemmer

Klei

Aardewerk mes

Spons

Rol

Beslissen over de vorm en grootte van de kom u wilt maken tot de vereiste grootte van de bult matrijs vast. Kies een metaal of plastic kom, bijvoorbeeld, van waaruit een gipsen mal bult te maken. Vul de kom met water, en giet het in een vermenging emmer voor het gips. Zet op een stofmasker, en langzaam giet de poedervormige gips in de emmer totdat het een eiland boven het wateroppervlak vormt. Laat het zitten voor 1-2 minuten, en dan zachtjes roer het gips mix.

Bestrijk zeepwater aan de binnenkant van de kom naar het gips release te maken. Giet het gips in de schaal tot hij vol. Schud de kom een ​​beetje om eruit te komen van de luchtbellen in het gips. Laat de pleister genezing tot hard. Draai de kom over en houd de pleister met de andere hand tot het releases. Plaats de schimmel op een stuk hout.

Afscheren scherpe randen met het mes en, indien nodig, gebruik schuurpapier om een ​​glad oppervlak te maken op de bult mal. Herinner dat dit oppervlak vertegenwoordigt de binnenzijde van de kom. Droog de mal volledig voor een paar dagen. Als het een zeer groot mal, drogen gedurende enkele weken.

Uitrol van een plak klei ongeveer 3/4-inch dik, afhankelijk van uw voorkeur. Rol het tot een formaat dat volledig uw schimmel zal dekken. Hef de mal van de tafel, zodat de klei naar beneden kan draperen over de rand van de mal. Til de klei plaat en drapeer het op de bult mal.

Knip dan klei uit de bodem van de vorm met een mes. Snij de klei in een gelijkmatige lijn om een ​​goede rand van de kom te creëren. Gebruik een spons om de rand langs de snede glad.

Wachten op een half uur tot een uur, en proberen om til de kom uit de mal. Als het begint te vervormen, plaatst u deze terug op de vorm en laat het drogen een beetje langer. Hergebruik deze vorm voor onbepaalde tijd om meer bowls te maken op deze manier.

Share This Post