Index / Huis / Hoe maak je gordijnen te Heat blokkeren

Share This Post

Huis

Hoe maak je gordijnen te Heat blokkeren

Geïsoleerde gordijnen hebben meer dan een baan. Ze kunnen warmte blokkeren komen in uw huis aan de buitenkant in de zomer; kunnen ze de warmte in uw huis in de winter te houden en ze kunnen ook het licht te blokkeren als u wilt uw kamer donker te hou

Advertisement

Geïsoleerde gordijnen hebben meer dan een baan. Ze kunnen warmte blokkeren komen in uw huis aan de buitenkant in de zomer; kunnen ze de warmte in uw huis in de winter te houden en ze kunnen ook het licht te blokkeren als u wilt uw kamer donker te houden. Om deze gordijnen te maken moet een speciaal geïsoleerde stof, die de warmte en het licht van de achterzijde van het gordijn zal weerspiegelen gebruiken. Voor het beste resultaat bij het maken van warmte-blokkerende gordijnen, kies dan een donkerder gekleurde stof.

Wat je nodig hebt

 • Meetlint

  gordijnstof

  Gordijn isolatie

  Schaar

  Pins

  Naaimachine

  Draad

  Ijzer

  Krijt

Meet uw ramen op dezelfde manier als bij het maken van reguliere full-length gordijnen. Meet de gewenste lengte van de gordijnen en voeg 6 inch. Meet de breedte van het venster en verdubbel het.

Snij twee draperie panelen voor elk venster met behulp van de metingen als een gids. Snijd de isolatie stof om dezelfde metingen ook.

Leg uw gordijnstof, met de juiste kant naar boven, op een tafel of op de vloer om je genoeg ruimte te geven. Leg de isolatieplaat op de top met de goede kant naar beneden. Speld de bovenkant en zijkanten van de stof zijn plaats te houden.

Rijg uw naaimachine in met een coördinerende thread en naai rond de bovenkant en de zijkanten van de warmte-blokkerende gordijn. Herhaal dit voor het andere paneel.

Draai het gordijn goede kant en strijk de naden.

Vouw onder de knipranden onder aan het paneel zodat zij binnen het gordijn. Speld de stof om het te houden en naai aan de zoom te beveiligen.

Vorm de staaf zak behuizing door het neerklappen van de bovenrand van het gordijn 5 inches. Speld vast. Naai rechtdoor over de onderste rand van de stof zijn plaats te houden.

Gebruik het krijt en het meetlint markeren en meet 2 duim vanaf de top. Naai langs de krijtstreep boven naar de staaf vakje voor je gordijnen te vormen.

Hints

Wassen en strijken van al uw stoffen voordat u zich snijdt iets. Sommige stoffen zal krimpen en anderen niet. Hiermee wordt voorkomen dat uw wasgoed puckering nadat u de ingevulde gordijnen wassen.

Maak eenvoudige tiebacks voor gordijnen blokkeren wanneer de warmte niet nodig. Snij twee stroken doek meet 4 inch breed met de helft van de breedte van uw raam. Naai langs de zijnaden, draai de stof naar de goede kant, naai de boorden aan de uiteinden en knoopsgaten toe te voegen.

Share This Post