Index / Eten drinken / Hoe maak je glutenvrij Millet Bread

Share This Post

Eten drinken

Hoe maak je glutenvrij Millet Bread

Millet is een glutenvrij volkoren dat rijk is aan vezels en vitamine B. Het wordt veel gebruikt in China, India en Afrika als een nietje voedsel, maar het is pas onlangs populair geworden in de Verenigde Staten. Het kan worden gebruikt als ontbijt gr

Advertisement

Millet is een glutenvrij volkoren dat rijk is aan vezels en vitamine B. Het wordt veel gebruikt in China, India en Afrika als een nietje voedsel, maar het is pas onlangs populair geworden in de Verenigde Staten. Het kan worden gebruikt als ontbijt granen in zoete of hartige gerechten, of om een ​​licht, donzig gierst glutenvrij brood te maken. Dit recept levert een 8-inch brood waarvan acht mensen zal dienen. Elk segment bevat 100 calorieën, 3 gram vet, 1 gram vezels en 2 gram eiwit.

Wat je nodig hebt

gierst meel 2/3 kop

2/3 kop maïzena

tapioca meel 2/3 kop

1 ½ theel. xanthaangom

½ theel. zout

1 theel. unflavored gelatine

1 theel. gedroogd ei vervanging

2 eetl. geraffineerde suiker

¼ kopje droge melkpoeder

2 ¼ theel. gist korrels

Grote mengkom

1 groot ei

1 eiwit

Stand mixer

garde

½ theel. azijn

3 eetl. margarine

1 kopje water

8-inch loaf pan

Theedoek

Aluminiumfolie

Afkoelrek

Combineer de gierst meel, maïszetmeel, meel tapioca, xanthaangom, zout, gelatine, ei vervanger, kristalsuiker, melkpoeder en gist korrels in een grote mengkom. Opzij zetten.

Combineer de hele eieren en het eiwit in de kom van een heavy-duty stand mixer en klop lichtjes met een garde. Voeg de azijn, margarine en water. Roer om te combineren en zet de kom op de mixer stand.

Zet de mixer op met lage snelheid en voeg de droge ingrediënten een beetje op een moment, totdat het gehele mengsel is toegevoegd. Het deeg moet de consistentie van dikke cakebeslag zijn. Indien nodig, voeg meer water tijdens het mixen, een paar eetlepels per keer, om de juiste consistentie te bereiken.

Zet de mixer op hoge snelheid en sloeg gedurende 3 ½ minuten. Breng het deeg gierst brood op een licht ingevette 8-inch loaf pan. Dek af met een theedoek en zet de pan op een warme plaats, zoals op de top van de koelkast.

Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit. Laat het brood rijzen gedurende 30 tot 35 minuten, of totdat het deeg boven de pan bereikt. Verwijder de theedoek en breng de pan aan de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.

Verwijder de pan voorzichtig uit de oven, aluminiumfolie en terug naar de oven. Bak de glutenvrije gierst brood voor 40 tot 50 extra minuten, of tot het goudbruin van kleur en licht verend aanvoelt.

Verwijder de pan uit de oven en laat de gierst brood afkoelen 15 minuten in de pan. Draai het brood uit op een rek afkoelen en laat het volledig afkoelen alvorens te snijden en serveren. Store restjes in een luchtdichte container bij kamertemperatuur gedurende maximaal drie dagen.

Hints

Niet-zuivel melkpoeder vervanger worden gebruikt in plaats van droge melkpoeder, indien nodig. Glutenvrije gierst brood kan ook worden gemaakt in een brood machine. Doe de ingrediënten in de volgorde zoals aanbevolen door de machine handleiding en gebruik de instelling voor wit brood met medium korst voor het beste resultaat. Voeg 2 eetlepels. amandelmaaltijd aan de droge ingrediënten en 1 theel. amandel smaakstof aan de natte ingrediënten om amandel gierst brood te maken. Schaf xanthaangom aan natuurlijk voedsel winkels of in de bakken gangpad van goed gesorteerde supermarkten.

Share This Post