Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe maak je foto's lijken op de jaren 1960

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe maak je foto's lijken op de jaren 1960

In de jaren 1960, foto's had een zeer onderscheidende uitstraling. Ze boden hoge graan en lichtjes uitgewassen kleuren. Foto's uit die tijd had weinig contrast en een enigszins wazig kijkje geven de foto's een bijna dromerige sfeer. Veel fotografen k

AdvertisementIn de jaren 1960, foto's had een zeer onderscheidende uitstraling. Ze boden hoge graan en lichtjes uitgewassen kleuren. Foto's uit die tijd had weinig contrast en een enigszins wazig kijkje geven de foto's een bijna dromerige sfeer. Veel fotografen kiezen om hun nieuwe foto's bewerken in een 1960-stijl foto. Of het nu voor nostalgische doeleinden of artistieke redeneren, het maken van uw foto's lijken op die classic 1960 schoten is een eenvoudig proces in Photoshop.

Wat je nodig hebt

Adobe Photoshop

Open de foto die u wilt bewerken in Photoshop. Maak een dubbele laag door te klikken op het menu "Layer" en vervolgens te klikken op "Laag dupliceren." Een pop-up menu verschijnt. Geef de nieuwe laag een naam en klik op "OK." In het vak "Layers" aan de rechterkant van het scherm, klikt u op de dubbele laag om deze te selecteren.

Klik op het menu 'Filter' en selecteer 'verscherpen. " Klik op "Scherp" weer.

Klik op het menu "Filter" weer en ga naar "Render" en selecteer vervolgens "Wolken." Richt je muis om de doos "Layers" aan de rechterkant van het scherm. Zorg ervoor dat de achtergrond kopie is nog steeds geselecteerd en verander de "Dekking" tot 25 procent met behulp van de drop-down menu in de rechter bovenhoek van het vak.

Klik op "Layer" Ga vervolgens naar "New Fill Layer" en klik op "Solid Color." Klik op "OK" in het dialoogvenster dat verschijnt. Selecteer een marineblauwe kleur en klik op "OK." Richt je muis terug naar de box "Lagen" en gebruik maken van de drop-down menu om de modus in te stellen "uitsluiting." Houd je dekking instellen op 100 procent.

Klik op "Layer" en dan ga naar "New Fill Layer" en klik op "Solid Color." Klik op "OK" in het dialoogvenster dat verschijnt. Selecteer een gele kleur en klik op "OK." Richt je muis terug naar de box "Lagen" en gebruik maken van de drop-down menu om de modus op "overlay" ingesteld en verander de "Opacity" tot 50 procent.

Klik op "Layer" en dan ga naar "New Fill Layer" en klik op "Solid Color." Klik op "OK" in het dialoogvenster dat verschijnt. Selecteer een bruine kleur en klik op "OK." Richt je muis terug naar de box "Lagen" en gebruik maken van de drop-down menu om de modus op "Multiply" set en verander je dekking instelling tot 50 procent.

Selecteer de "Achtergrond" laag in het vak "Layers" aan de rechterkant van het scherm. Klik op het menu "Lagen" en klik vervolgens op "Laag dupliceren." Noem de nieuwe laag en klik op oke. Selecteer het menu "Lagen" opnieuw en scroll naar beneden naar "schikken." Klik op "Naar voorgrond."

Klik op de "Layer Mode" drop-down menu in het vak "Layer" op de rechterkant van het scherm. Zet de mode op "Overlay" en zet de "Dekking" tot 80 procent.

Selecteer het menu "Lagen" en scroll naar beneden naar "Eén laag." Sla het bestand op door het selecteren van het menu "Bestand" en klik op 'Opslaan'.

Share This Post