Index / tech / Hoe maak je een webbrowser maken

Share This Post

tech

Hoe maak je een webbrowser maken

Veel beginnende programmeurs van mening dat het creëren van een webbrowser kan alleen gedaan worden in een grote groep-project omgeving met honderdduizenden lijn van de programmering code die nodig is om de taak te volbrengen. Hoewel dit waar is een

AdvertisementVeel beginnende programmeurs van mening dat het creëren van een webbrowser kan alleen gedaan worden in een grote groep-project omgeving met honderdduizenden lijn van de programmering code die nodig is om de taak te volbrengen. Hoewel dit waar is een webbrowser die volledig voldoet aan alle Web Consortium conform aanbevelingen maken, kunt u een eenvoudige webbrowser met behulp van Java Swing in een kort tijdsbestek te maken. Deze fundamentele browser kunt u navigeren naar webpagina's, afbeeldingen bekijken, link naar andere pagina's en pagina's op te slaan, maar zal niet de dingen zoals laden flash applets en andere functies die de browser plug-ins moeten worden geïnstalleerd doen.

Wat je nodig hebt

internet toegang

Java-ontwikkelomgeving

Download en installeer de nieuwste versie van kit de standaard Java-ontwikkelaar (SDK) van Sun Microsystems als u dat nog niet eerder gedaan.

Open uw programmering toepassing of tekstverwerker en sla het bestand als myFirstWebBrowser.java. Onder meer aan de top van het bestand vier invoer class library (java.awt, java.io, java.awt.event en javax.swing). Deze bibliotheken zijn nodig om de componenten van de gebruikersinterface voor de toepassing (AWT en Swint) te creëren, het uitvoeren van HTML krijgen en zet commando's (om webpagina's te bekijken), en om bestanden op te slaan (io). De import verklaringen op te nemen zijn:

importeren java.awt.;
import java.io.;
importeren java.awt.event.;
importeren javax.swing.;

Maak de nieuwe klasse met de naam myFirstWebBrowser, die een verlengstuk van JInternalFrame zal zijn, zodat u de webbrowser als een interne frame in een Java Swing applicatie kan bevatten. Het begin van de klasse definitie:

public class PageFrame breidt JInternalFrame implementeert ActionListener {

Maak de klasse definities voor een SiteManager klasse, een string voor de bestandsnaam te laden en een textArea. De bouwer van de klas zal de naam van de site te laden en SiteManager objecten toewijzen aan de beschermde klasse variabelen. De code om deze stappen te doen is:

 
SiteManager myParent;String myFilename;JTextArea myTa; public PageFrame(String myName, SiteManager mySm) {super("Page: " + myName, true, true, true, true);myParent = mySm;setBounds(50,50,300,150); Container contentPane = getContentPane(); 

Maak de tekst gebied dat het HTML-bestand wordt weergegeven en plaats hem in een schuifbaar ruit Swing die u zal toestaan ​​om de volledige HTML-bestand te bekijken. Na deze stappen zijn voltooid, maakt u een menubalk voor de toepassing van de File menu's die je gewend bent aan het hebben in andere computertoepassingen na te bootsen. In dit voorbeeld wordt "File" en menu-opties "Opslaan" worden gecreëerd. De code om deze stappen te doen is:

 
 myTa = new JTextArea();JScrollPane myJsp = new JScrollPane(ta);contentPane.add(jsp, BorderLayout.CENTER); JMenuBar myJmb = new JMenuBar();JMenu myfileMenu = new JMenu("File");JMenuItem mySaveItem = new JMenuItem("Save");mySaveItem.addActionListener(this);myFileMenu.add(saveItem);myJmb.add(fileMenu);setJMenuBar(myJmb); myFilename = myName;loadContent();} 

Definieer "Actie Luisteraars" dat zal presteren methode roept reactie op de gebruiker te kiezen voor "File-> Menu" opties voor het laden en opslaan van bestanden. De code hiervoor is:

 
public void actionPerformed(ActionEvent ae) { saveContent();} public void loadContent() {try {FileReader myFr = new FileReader(myFilename);myTa.read(myFr, null);myFr.close();} catch (Exception e) {System.err.println("Could not load the web page: " + myFilename);}} public void saveContent() {try {FileWriter myFw = new FileWriter(myFilename);myTa.write(myFw);myFw.close();} catch(Exception e) {System.err.println("Could not save the webpage: " + myFilename);}} 

}

Hints

De LoboBrowser (zie bronnen hieronder) is een open-source, Java-gebaseerde webbrowser proberen te voldoen aan alle W3C aanbevelingen die u kunt gebruiken zonder kosten voor grotere projecten die een op maat gesneden webbrowser.

Share This Post