Index / Huis / Hoe maak je een waterval Dam

Share This Post

Huis

Hoe maak je een waterval Dam

Watervallen, met hun aangename geluiden en aansprekende esthetiek, integreren goed in achtertuin waterpartijen. Het introduceren van een scherpe daling in een stroom creëert een cascade. Het maken van een waterval dam biedt een manier om dit te verwe

AdvertisementWatervallen, met hun aangename geluiden en aansprekende esthetiek, integreren goed in achtertuin waterpartijen. Het introduceren van een scherpe daling in een stroom creëert een cascade. Het maken van een waterval dam biedt een manier om dit te verwezenlijken kunstmatig. De slagboom je bouwen over een stroming van het water kan natuurlijke neiging van de cursus te veranderen door het veranderen van een geleidelijke helling naar een stap-formatie, waardoor water naar "opstapelen" boven de dam voordat plotseling die omlaag naar de oorspronkelijke bedding.

Wat je nodig hebt

 • Rolmaat

  Rekenmachine

  Potlood

  Papier

  Schep

  Hout

  Nails

  Hamer

  Kruiwagen

  Portland cement

  schoon zand

  Water

  Rotsen van verschillende grootte

  cement troffel

Selecteer uw site. Voor natuurlijke beken, kies een locatie met steile oevers van rock of ondoordringbare klei, bij voorkeur bij een knelpunt in de flow. Voor de door de mens veroorzaakte waterwegen, het creëren van een site met behulp van dezelfde richtlijnen. (Kleinere flows, vaker naar achtertuin waterpartijen, heden lagere risico's van moeder mislukking, het minimaliseren van het belang van de functies van de site.)

Schat de oppervlakte van de dwarsdoorsnede van de stroom. Om dit te doen, meet de breedte en de maximale diepte van de stroming op zijn hoogtepunt (na een zware regenbui, bijvoorbeeld). Vermenigvuldig deze twee waarden samen een royale benadering van het transversale deel, waardoor een veiligheidsfactor.Bepaal de maximale hoogte van de dam. De hoogte van de banken beperkt deze waarde, zowel op de dam en stroomopwaarts, de verzamelde water voorkomen stijgt boven de normale grenzen van de stroom en het vinden van een nieuw pad rond de dam.

Bepaal de afmetingen van de overlaat, of de cut-out sectie in de top van een damwand die water door stroomt. Een overlaat houdt de rivier binnen haar oevers als het gaat over de waterval en zorgt ervoor dat stroom van de beek is nooit boven de top van de dam. Gebruik een cut-out met hetzelfde gebied als de doorsnede u gevonden in stap 2, maar u kunt ervoor kiezen om de afmetingen te veranderen. Bredere afvoerkanalen zorgen voor grotere daling hoogten, maar zorg ervoor dat de stroom de breedte van de banken niet downstream overschrijdt.Maak een tekening van de rivierbedding en de dam, zorgvuldig het labelen van de dimensies. Onder meer de hoogte en breedte van de overlaat en de vleugel muren. Vleugelwanden, de hoogste gedeelten van de damwand, zich boven het niveau van de overlaat en de stroming van water over de overlaat handhaven. Teken je vleugelwanden plat op de top, en uit te breiden ze in de banken aan beide zijden. De dikte van de dam afhankelijk van de grootte van de stroom en kan variëren van 6 inch voor zeer kleine stroompjes tot 2 voet of meer voor grote waterwegen.

Bereid uw site voor de bouw. Als u ervoor kiest om te werken met een bestaande stroom, wachten tot de droogste tijd van het jaar, maakt u een alternatieve kanaal voor het water door te laten terwijl u werkt (om ervoor te zorgen dat het mogelijk om te sluiten wanneer u het project af zal zijn) en bereiden een sleuf in de klei of steen. Schakel de pomp als het werken met een kunstmatige waterweg, en verwijder algen of vuil om een ​​sterke, ondoordringbare verbinding tussen het beton en de bouw oppervlak te garanderen.

Gebruik het hout, hamer en spijkers aan formulieren voor uw dam te maken. Formulieren zal helpen begeleiden en ondersteunen het beton en rotsen tijdens de bouw, dus zorg ervoor dat ze weerspiegelen de afmetingen van uw ontwerp. Build formulieren in secties, tenzij je van plan bent een zeer kleine structuur.Mix je betonmortel in de kruiwagen met behulp van Portland cement, schoon zand en water. Gebruik ongeveer zes keer meer zand dan cement, en net genoeg water om het beton werkbaar te maken (te veel zal het uiteindelijke product te verzwakken). Begin met het mengen van kleine batches van beton totdat u het vertrouwen met de verhoudingen te krijgen.Gebruik een aandeel van 65 procent steen tot 35 procent betonmortel in de bouw van de stuwdam aan de standaard van het regenwater Harvesting Implementation Network ontmoeten voor waterdichte constructies. Vanaf de basis, afwisselende plaatsing cement en rotsen, met de cement lijm om ruimtes tussen de stenen vullen. Selecteer rotsen van verschillende grootte die bij elkaar passen goed, en zorg ervoor dat er geen twee stenen in contact komen met elkaar.

Gebruik het meetlint te bepalen wanneer de wand van het niveau van de overlaat bereikt. Plaats de formulieren aan de vleugel muren te bouwen, waardoor het openen van een cut-out van de grootte die u in stap 4 berekend Na de bouw van de vleugel muren, plaats een dunne laag van natte beton langs de bovenkant van de dam en het gebruik van de troffel om het glad uit.

Gips de zijkanten van de dam met beton, indien gewenst, en het gebruik van de troffel om textuur te creëren.

Plaats een stapel stenen of een dunne laag beton op de stream bed stroomafwaarts van de dam. Dat voorkomt dat de cascading water uit eroderen de bodem en mogelijk veroorzaakt dam mislukking. Sla deze stap over als uw dam is gebouwd op rock.

Bestrooi water op de dam elke dag voor een week na de bouw van het cement tegen uitdroging te snel tijdens het uitharden te houden. Deze stap verhoogt de sterkte van de structuur en vermijdt barsten, vooral in warme, droge klimaten.

Hints

Ziften en reinigen van zand en met schoon water om het betonmengsel draagt ​​bij aan de sterkte van de constructie.

Overweeg het gebruik van extra stenen en beton om textuur toe te voegen aan uw dam, natuurlijk ogende uitstulpingen en plaatsen voor planten om te groeien.

Als u een beperkt budget, overweeg dan het bouwen van een dam uit verdichte aarde - in plaats van beton - maar verwacht niet dat het zo lang duren.

Wees voorzichtig bij het bouwen van een waterval dam op een natuurlijke beek, vooral een met stromen die sterk verschillen na regen gebeurtenissen of sneeuw smelt. Water zal pas rond de uiteinden van een dam als je overlaat opening is te klein, mogelijk veroorzaakt erosie en dam mislukking. Om uw investering te beschermen, kunt u een professionele raadplegen om de juiste grootte van de opening te berekenen.

Heeft een dunne dam met een valhoogte van meer dan drie voeten zonder interne versterking niet te construeren. Deze kunnen worden gemaakt met wapening, maar mag alleen worden ontworpen met verder onderzoek of professionele hulp.

Share This Post