Index / Sport en fitness / Hoe maak je een Water Temp Gauge toevoegen aan een Yanmar diesel

Share This Post

Sport en fitness

Hoe maak je een Water Temp Gauge toevoegen aan een Yanmar diesel

Wanneer u een temperatuurmeter toe te voegen aan uw Yanmar dieselmotor, kunt u de thermistor al te gebruiken in plaats van de motor. In benzine scheepsmotoren, worden de thermistors die temperatuur van de motor te laten zien geplaatst in elke cilinde

AdvertisementWanneer u een temperatuurmeter toe te voegen aan uw Yanmar dieselmotor, kunt u de thermistor al te gebruiken in plaats van de motor. In benzine scheepsmotoren, worden de thermistors die temperatuur van de motor te laten zien geplaatst in elke cilinder. In de Yanmar diesel, de thermistor dat het lampje activeert - de Yanmar maakt gebruik van een waarschuwingslampje, in plaats van een meter - wordt geplaatst in de koelvloeistof lijn. Deze thermistor volgt de temperatuur van de motor en triggers het lampje bij 195 graden Fahrenheit.

Wat je nodig hebt

gatzaag

Boren

schroevedraaier

wire crimper

De voorbereiding van het Dashboard

Teken de omtrek van de meter sjabloon, voorzien van de meter, op het dashboard. Let op de grootte van de meter die op de sjabloon. Selecteer een gatzaag van die grootte en installeer de gatzaag in een boor.

Inspecteer de onder het dashboard gebied om ervoor te zorgen dat de locatie die u hebt gekozen voor de temperatuurmeter is voldoende. Re-route of herpositioneren bedrading of slangen in het gebied, zodat, zoals u het gat voor de meter te boren, hoef je niet doorgesneden essentiƫle bedrading of slangen.

Centreer de gatzaag in de opsporing van de meter template. Snijd het gat in het dashboard.

Bedrading van de Gauge

Verwijder de schroef uit de voedingsaansluiting van een meter grenzend aan de positie van de temperatuurmeter's, met behulp van een schroevendraaier. Steek de schroef door de ring aansluiting op de rode draad van de temperatuurmeter. Rijg de schroef terug in de de voedingsaansluiting van de aangrenzende meter en draai de schroef vast.

Verwijderen van een schroef uit de gemeenschappelijke grond onder het dashboard. Steek de schroef door de ring terminal op zwarte grond draad de temperatuurmeter's. Zet de schroef - samen met de bijgevoegde aardingskabel - om de gemeenschappelijke grond.

Koppel de blauw-witte thermistor draad van de motortemperatuur waarschuwingslampje. Trek de draad omhoog door het gat voorbereid op de temperatuurmeter. Krimp een ring terminal op de blauw-witte draad, met behulp van een draad tang.

Verwijder de schroef van de "S" aansluiting van de temperatuurmeter. Steek de schroef door de blauw-witte draad ring terminal en de schroef in de meter de "S" terminal opnieuw te installeren.

Verlaag de temperatuurmeter in het gat voorbereid. Gebruik de schroeven die bij de meter om deze vast op het dashboard. Druk de sierring op zijn plaats rond het gezicht van de meter.

Hints

De normale werktemperatuur van een Yanmar diesel moet liggen tussen 150 en 180 graden Fahrenheit.

Als je de andere draden in de plaats te verlaten op de motortemperatuur waarschuwingslampje, zal het lampje u te waarschuwen voor hoge of lage oliedruk.

Koppel de negatieve kabel van de accu voordat u onderhoudswerkzaamheden aan de scheepsmotor om elektrische schokken of per ongeluk starten te voorkomen. Verwijder de moer uit de negatieve post, met behulp van een 5/16 inch box-end moersleutel. Til de kabel van de accu, verplaatsen buiten de accubak en sluit het deksel van de accubak. Nadat het werk is voltooid, sluit u de negatieve accukabel.

Share This Post